Prijavite se na konkurs za prestižnu arhitektonsku nagradu Wienerberger Brick Award

Nagrada za najbolja ostvarenja od opeke Wienerberger Brick Award će biti dodeljena 2018. godine.

Najveći svetski proizvođač opeke kompanija Wienerberger raspisuje konkurs za najbolju arhitektonsku realizaciju u kojoj je korišćena opeka.

Reč je o jednoj od najprestižnijih nagrada koja se dodeljuje svake dve godine i obuhvata projekte koji ostavljaju snažan i trajan akcenat u arhitekturi.

Brick Award ’18 poseban naglasak stavlja na prirodnu integraciju sa okolinom, geometriju, karakter, ali i kvalitet gradnje. Kako bi mogao učestvovati u takmičenju, značajan deo projekta mora biti izgrađen od opeke, a završetak izgradnje projekta mora biti 2014. godina ili kasnije.

Konkurs je otvoren od 2. januara a sve radove pristigle do 10. aprila 2017. godine ocenjivaće stručni žiri. Pre same nominacije za međunarodno takmičenje Brick Award 18 organizuje se regionalno takmičenje Brick Award 17 na kojem će stručnjaci odabrati najbolje projekte iz celog regiona jugoistočne Evrope gde posluje kompanija Wienerberger.

Radovi se prijavljuju online, putem Internet stranice www.wienerberger.hr/vijesti/brick-award-2018, gde se ujedno može pronaći više informacija o samom konkursu.

Kategorije unutar kojih možete nominovati svoje projekte su:

Feeling at home

Porodične kuće, kuće u nizu i manji projekti grupisanih kuća građenih prema visokim standardima arhitekture koji nude komforne, zdrave i održive prostore za život

Living together

Višestambene zgrade: inovativna stambena rešenja koja su u obzir uzela trendove i izazove moderne urbanizacije kao što su nedostatak prostora, društveni izazovi i novi koncepti življenja

Working together

Komforne, estetski lepe i funkcionalne poslovne zgrade, kancelarije i industrijski objekti

Sharing public spaces

Komforne, estetski pogođene i funkcionalne javne zgrade za školovanje, kulturu i zdravstvene namene, javni prostori i infrastrukturni projekti

Building outside the box

Inovativni koncepti i načini korišćenja opeke, korišćenje novih tehnologija gradnje, posebnih vrsta opeke, unikatne opeke i posebnih ukrasa

Budite i Vi deo ove arhitektonske priče, nominujte svoje projekte i pridružite se dosadašnjim uglednim dobitnicima u ovoj proslavi vrhunske arhitekture.

Kontakt osoba:

Urška Vouri
Marketing specijalista

Tel: +386 31 681 708
urska.vouri@wienerberger.com

Pogledajte savete za vaše potkrovlje