Akustika i čist vazduh

Ljudi često kažu da je u pravilno izvedenim potkrovljima skrivena romantika jednog doma.

Potkrovlja mogu da budu prostori sa dovoljno osvetljenja i dobrom termoizolacijom, dok je za romantiku najzaslužnija krovna kosina, koja nam daje osećaj ušuškanosti i bezbednosti.

Krovna kosina značajno smanjuje obim prostora, a samim tim i količinu vazduha koja nam je neophodna za život.

Uz sve to, kada u prostor unesemo nov nameštaj, drvene lakirane predmete, nove podne obloge, zidne boje i tapete, počnemo sa korišćenjem kuhinje, a desi nam se i da zapalimo cigaretu, kvalitet vazduha dodatno opada.

Sve su ovo faktori koji utiču na to da se vazduh u zatvorenom prostoru ispuni štetnim molekulima različitih mirisa – od štetnih gasova koji se pojavljuju u enterijerima, preko mirisa iz tepiha i itisona, mirisa koji se oslobađaju pri prženju hrane, sve do formaldehida iz lakova za drveni nameštaj i benzola koji dolaze od duvanskog dima.

Za sve ove probleme Knauf vam nudi revolucionarni proizvod iza kojeg stoje godine testiranja i usavršavanja. U pitanju su Knauf Cleaneo ploče, koje su pre svega poznate kao sistemsko rešenje za akustiku u prostorijama. Međutim, ovaj materijal krije još jednu tajnu u svom sastavu – zeolit. Zeolit je mineral koji se smatra jednim od najjačih katalizatora za razlaganje štetnih materija u vazduhu.

Ova ploča, ukoliko se koristi za oblaganje potkrovlja, pored kvalitetnih krovnih prozora, predstavlja dugoročno rešenje za pročišćavanje vazduha koji udišete.

Na vama je da izaberete vrstu perforacije, angažujete stručni tim za ugradnju, ploču obojite u željenu boju, i uživate u čistom vazduhu.

I ne samo to – Cleaneo ploča će svojim akustičnim efektom umanjiti eho i buku, i time stvoriti još prijatniji životni prostor.

Ukoliko želite da ušuškate svoje potkrovlje KNAUF gipsanim sistemom