Potkrovlja se obično smatraju previše mračnim i suviše malim da bi se u njima mogao stvoriti ambijent dostojan mirnog sna. Ali, makar mi potkrovljeljupci znamo da nije uvek tako! Naravno, pod uslovom da se u njih uloži i da se adaptiraju u skladu sa potrebama. Potkrovlje je dobro mesto za spavaću sobu jer je tiho, izolovano i veoma ugodno, posebno ako je malo. Spavaće sobe u potkrovlju su savršene za goste, ali i za stalne članove porodice, a tavanska spavaća soba može biti posebno koristan dodatak za porodice čiji se broj članova uvećava.

O tome kako dekorisati spavaću sobu na pravilan način da bismo postigli ugodan osećaj smo pisali u nekoliko navrata.

Savetovali smo vam da koristite svetle boje, lake materijale, jednostavan i neopterećujući nameštaj. Takođe smo vam savetovali da, ukoliko to nije slučaj, iskoristite svetlosni potencijal tavanskog prostora i da ugradite krovne prozore koji će pustiti sunčevu svetlost u vaše sobe.  Sugerisali smo vam da ne dirate grede jer su grede zapravo savršen dekorativni element svakog potkrovlja, to jest tavana. Naravno, naglašavali smo vam da nijedan od ovih saveta neće uroditi plodom ako vam potkrovlje nije dobro izolovano i ako direktno trpi posledice loše izolacije.

Sada je trenutak da vas slikama odvedemo u spavaće sobe koje su opremljene i napravljene u skladu sa ovim savetima i koje su se nama učinile zanimljivim i korisnim idejama.

Pogledajmo ih!

Izvor: Digs Digs