V

ećina nas je iskopala svoje zimske kapute i rukavice, koji nas greju u ovim hladnim mesecima koji dolaze. Ali retko ko od nas pomisli na činjenicu da možemo da uštedimo energiju “oblačenjem” naših krovnih prozora u zimsku garderobu tokom hladne zimske sezone.

To je sasvim prirodan refleks: kada moramo da izadjemo na hladnoću, oblačimo jaknu da nas greje. Ako nam je hladno u zatvorenom prostoru, verovatno ćemo obući dodatni džemper ili ćemo pojačati grejanje. Kada su večeri izuzetno hladne u našim domovima je uglavnom sveže i tada je veoma logično povećati temperaturu na termostatu.

Ali mi zapravo bolje zadržavamo toplotu tokom hladnih dana i noći spuštanjem roletne. Ovo se posebno odnosi na krovne prozore – specijalna termo roletna zadržava toplotu u prostorijizahvaljujući izolacionom materijalu od koga je sačinjena.

Veoma je dobra ideja ugraditi termo roletne na krovne prozore – zbog aluminijuma između dva sloja nabranog materijala koji poboljšava izolaciju. Topao vazduh u prostoriji se podiže, a ako spustite roletne one pomažu održavanje temperature, tako da će biti komfornije provoditi vreme u prostoriji kada je napolju hladno.

Kada je potpuno spuštena, termo roletna poboljšava izolaciju za 34% na svakom krovnom prozoru.

Multifunkcionalne termo roletne

Ali postoji još benefita termo roletne, pored uštede energije – takođe ima i zamračujući efekat i atraktivan izgled, zahvaljujući strukturi pčelinjeg saća. Potpuno je podesiva, nije fiksirana ni na dnu ni na vrhu prozora, može da se pozicionira u bilo koji položaj, blokirajući sunčeve zrake i radoznale poglede.

Kada imate podesivu roletnu kao što je termo roletna, možete da sedite i čitate novine pored prozora i uživate u svetlosti bez zaslepljujućeg sunca. Možete da pozicionirate roletnu samo tamo gde su sunčevi zraci najjači.

Dakle, sada je pravo vreme da se pripremite za zimu.

Termo roletna je dvostruko plisirana, sa unutrašnjim aluminijumskim premazom između dva sloja materijala koji pruža efekat potpunog zamračenja. Može se pozicionirati u bilo kojoj visini na prozoru i može se razvlačiti i skupljati. Termo roletna se veoma lako ugrađuje na krovni prozor pomoću Pick&Click!® sistema.

Takođe se može kombinovati sa VELUX komarnikom, spoljnom tendom ili spoljašnjom roletnom.

Energetski su efikasne i donose uštedu na računima za grejanje i hlađenje.

Prodaju se u širokoj paleti atraktivnih boja i dezena, tako da mogu da se uklope u svako potkrovlje sa VELUX krovnim prozorima.

Iako na ove roletne dobijate garanciju tri godine, uz pravilno održavanje mogu da traju znatno duže. Naročito ako postoji još i spoljna zaštita u vidu VELUX spoljne tende.

Preporučuju se za:

  • Radnu sobu
  • Spavaću sobu
  • Dečiju sobu

Pročitajte sve o termo roletnama na: http://goo.gl/S0KSzW