Danas idemo u jednu planinsku kućicu ili možda stan koji nama liči na vikendicu, mada sasvim lako može biti u pitanju i životni prostor u kome se svakodnevno obitava.

U pitanju je prelepo planinsko potkrovlje koje je napravljeno je i opremljeno pod velikim uticajem tradicionalnog alpskog dizajna.

To konkretno podrazumeva prelepe botaničke printove koje možemo videti na tekstilu (obratite pažnju na tepihe) i dekoraciju u kojoj su grede i  stubovi osveženi prirodnim bojama tamnog drveta, ali su zadržali svoju poziciju i svoju lepotu, zatim trpezarijske stolice karakterističnog oblika i, naravno, obilje toplih prirodnih završnica. Takođe, pored ovih prirodnih planinskih motiva, dizajneri su prilično uspešno integrisali svetle i šik moderne detalje u enterijer: tapacirani nameštaj sa zaobljenim uglovima, sjajne vertikalne pločice u kaminu, šarene tapete u spavaćim sobama.

Iako je prostor ispunjen tamnim bojama, svetlost koja ulazi kroz krovne prozore, kao i kroz balkonska vrata, čini da ovo potkrovlje izgleda sasvim dovoljno svetlo. Kombinacija boja, tako toplih i punih s jedne strane, a opet životnih i radosnih s druge, čini da u ovom potkrovlju sve vrvi od vitalnosti u kojoj se osećamo ušuškano.

Razni oblici nameštaja kojima je zajedničko mesto zaobljenost daju upravo taj efekat sigurnosti i mekanosti koja je često potrebna planinskim predelima.

Na kraju krajeva, za šta god da se uhvatimo i šta god da pogledamo dobijemo utisak da je ovo jedno predivno planinsko potkrovlje koje nas prosto poziva na odmor i uživanje!

Da li se slažete s nama? Pišite nam u komentarima!

Izvor: pufikhomes.com