Prirodna i nežna – unutrašnjost ovog malog stana u potkrovlju dizajnirana je u mekim i toplim bojama kako bi stvorila laganu i mirnu atmosferu. Da je reč o nekadašnjem tavanskom prostoru podseća samo kontrastni tamni pod, ali pored svetlog nameštaja i obilja tekstila, i taj pod takođe bledi u pozadini. Skoro polovinu površine stana zauzima otvoreni dnevni boravak sa gredama i kosim plafonima – u ovom divnom enterijeru čini se da je dom prostraniji nego što zapravo jeste.

Nama je jedan od prvih utisaka bio kako mora biti lepo dočekati prvi sneg u ovom potkrovlju, budući da je ušuškano u tako tople i meke materijale.

Drugi utisak nam je bio da u ovom potkrovlju učenje i čitanje mora biti čista prijatnost, čak iako ste student koji sprema najteži ispit i polaže ga kod najgoreg profesora. Potkrovlja kao takva, imajući u vidu da se nalaze na poslednjem spratu zgrade, imaju tu prednost da je u njima veći mir i tišina, a ovo potkrovlje donosi vizuelni mir i spokoj – valjda zahvaljujući gredama i prozorima. Druga stvar koja mu ide u prilog je dosta svetlosti, ali zašto je i ne bi bilo kad se nalazi na poslednjem spratu.

Treći utisak nam je bio da druženje u ovom potkrovlju ima sasvim drugačiji kvalitet od “običnog” druženja. Stan je dosta “komunikativan” da ne kažemo lepo povezan, a društvena zona, konkretno dnevni boravak, ima sasvim dovoljno kapaciteta da primi fino društvo.

Jedino šta nam deluje kao ne baš laka aktivnost jeste spremanje hrane – pogotovo ne gozbi za više ljudi. Razlog tome što sam trpezarijski sto ne poziva baš u goste svojom veličinom i brojem stolica, a i kuhinja je otvorena, pa eto, zbog kuhinjskih mirisa…

Šalu na stranu, ko voli da kuva, njemu ovi izgovori ne trebaju, a kome nije do kuvanja, ne mora nikome ni da se pravda.

Potkovlje o kome govorimo je, svakako, čista petica – makar prema našim kriterijumima.

A vi, šta vi kažete? Kako se vama dopada? Pišite nam u komentarima.

Izvor: Pufikhomes