Politika privatnosti

Projektom Moje potkrovlje, kao i web sajtom mojepotkrovlje.rs, upravljaju kompanije Knauf Insulation d.o.o. Beograd, Knauf Zemun d.o.o., VELUX Srbija d.o.o., Wienerberger d.o.o. Kanjiža i ROMA Company d.o.o., kao Partneri u projektu Moje potkrovlje. Partneri u projektu Moje potkrovlje su se udružili radi realizacije ovog projekta, ne gubeći pri udruživanju radi realizacije ovog projekta svoj pravni subjektivitet kao pojedinačnih privrednih društava. 

U svetlu nove, pooštrene regulative u oblasti zaštite podataka o ličnosti, i u skladu sa normama važećeg Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, kao rukovaoci podataka o ličnosti koje prikupljamo putem ovog web sajta, ovim putem želimo da Vas obavestimo da mislimo na Vašu privatnost, pridajemo izuzetnu važnost zaštiti Vaših ličnih podataka koje obrađujemo i njima odgovorno rukujemo. 

Mi kao rukovaoci 

Partneri u projektu Moje potkrovlje su solidarno odgovorni rukovaoci podataka o ličnosti koji se prikupljaju putem ovog web sajta, što znači da se u bilo kom trenutku možete obratiti bilo kojoj od naših kompanija u vezi sa Vašim podacima,  postaviti nam pitanja ili zahteve na koje prema važećem Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti imate pravo, a mi smo dužni da njima rukujemo i obradu vršimo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, što i činimo. 

Lice zaduženo za kontakt, kada su u pitanju informacije i zahtevi koje korisnici eventualno mogu postaviti povodom obrade njihovih ličnih podataka putem ovog web sajta, prema Sporazumu Partnera u projektu Moje potkrovlje, je Knauf Insulation d.o.o. Beograd. 

Iako smo se kao Partneri u projektu Moje Potkrovlje sporazumeli da će Knauf Insulation d.o.o. biti lice zaduženo za kontakt po pitanju rukovanja podacima o ličnosti, kako bismo olakšali proceduru kada su u pitanju Vaši upiti i zahtevi i bili efikasniji, Vaše je pravo da se ovim povodom obratite bilo kom navedenom rukovaocu. 

Ukoliko imate bilo koje pitanje ili zahtev u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka putem ovog web sajta, molimo Vas da nas slobodno kontaktirate na dataprotect.rs@knaufinsulation.com

Naš odnos prema Vašim ličnim podacima

Obrađujemo samo one lične podatke korisnika web sajta mojepotkrovlje.rs koji su nam apsolutno neophodni u svrhu poboljšanja performansi web sajta mojepotkrovlje.rs za korisnike i u svrhu komunikacije sa Vama kada ste zatražili upit za ponudu. 

Ni u kom slučaju ne obrađujemo posebno osetljivu grupu podataka o ličnosti, a one podatke o ličnosti koje obrađujemo ne stavljamo na uvid, ne prodajemo, niti na bilo koji način činimo dostupnim neovlašćenim trećim licima. 

Google Analytics

U svrhu poboljšanja performansi web sajta, koristimo Google Analitiku, alat koji je proizvela kompanija Google Analytics Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD. 

Google Analitika koristi kolačiće – informativne datoteke koje Vaš uređaj arhivira, a koje koristimo kako bismo unapredili korisnički doživljaj na našem web sajtu. 

Detaljne informacije o tome na koji način Google Analytics obrađuje ove datoteke možete pronaći ovde:  www.google.com/analytics/terms/gb.html ili https://policies.google.com/privacy?hl=en

Kako biste sprečili da Google Analitika nakon napuštanja ovog web sajta arhivira Vaše podatke posredstvom ovog web sajta, potrebno je da, nakon što ste izašli sa web sajta mojepotkrovlje.rs, obrišete u Vašem web pretraživaču istoriju pretrage, uključujući i kukije (cookies). Napominjemo da je ovo samo naš savet i da ne garantujemo da pomenuta kompanija neće dalje vršiti obradu. 

Društvene mreže

Na našem sajtu postoje alati, takozvani plug-ins, koji Vas automatski povezuju sa našim stranicama na društvenim mrežama Facebook i Instagram. 

Takođe, plug-ins za deljenje postoje i na našim unutrašnjim, pojedinačnim stranicama, tako da link ka nekoj unutrašnjoj stranici web sajta mojepotkrovlje.rs možete automatski podeliti na Vaš profil na Facebook-u i Twitter-u. 

Kada podelite sadržaj na neku od pomenutih društvenih mreža, mi više nemamo kontrolu nad tim kako kompanije u čijem su vlasništvu ove društvene mreže obrađuju Vaše lične podatke. 

Detaljnije informacije o obradi kojom rukuje kompanija Facebook Inc, Palo Alto, SAD („Facebook“) pročitajte ovde: https://www.facebook.com/policy.php

Detaljnije informacije o obradi kojom rukuje kompanija Twitter Inc, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD (“Twitter”) pročitajte ovde: https://twitter.com/en/privacy

Ukoliko ne želite da posredstvom našeg web sajta delite sa pomenutim kompanijama Vaše lične podatke, porebno je da prilikom korišćenja našeg web sajta budete odjavljeni sa Vaših naloga na pomenutim društvenim mrežama, kao i da pre pretrage mojepotkrovlje.rs obrišete celokupnu istoriju Vaše dotadašnje pretrage, uključujući i kolačiće. Napominjemo da je ovo samo naš savet i da ne garantujemo da pomenute kompanije neće dalje vršiti obradu. 

Naši obrađivači

Naši obrađivači, sa kojima možemo podeliti Vaše lične podatke koje ste nam ostavili, sa nama imaju potpisane posebne ugovore u kojima smo im mi kao rukovaoci odredili mere zaštite podataka o ličnosti koje sa njima delimo, koje su jednake merama zaštite koje i mi kao rukovaoci sprovodimo. 

Obrađivači u ovom kontekstu su agencije za internet marketing i konsalting u informacionim tehnologijama, sa kojima dugogodišnje sarađujemo na osnovu ugovora, a koje operativno upravljaju web sajtom, kao i prodajna mesta Knauf Insulation proizvoda, kojima odlaze vaši upiti za ponudu, koje ste eventualno prosledili putem ovog web sajta. 

Zakonita svrha za ovakvu obradu (upit prodajnim mestima) je komunikacija sa korisnicima koji su izrazili nameru za eventualno zaključenje ugovora sa prodajnim mestom. Lični podaci koje obrađujemo su samo one kategorije podataka koje su nam apsolutno neophodne radi ostvarivanja svrhe, a podatke čuvamo samo dok se svrha ispuni, odnosno komunikacija ostvari i/ili ugovor zaključi, nakon čega ih trajno brišemo. 

Vaša prava

Vaši lični podaci su samo Vaši i od Vas ih niko ne može oduzeti, niti postupati sa njima na nezakonit način.

U tom smislu želimo da Vas obavestimo da imate Zakonom propisana prava kada je zaštita Vaših ličnih podataka u pitanju, koja su važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti proširena u odnosu na raniju regulativu. 

Imate pravo da u svakom trenutku zahtevate pristup Vašim ličnim podacima koje obrađujemo, da tražite ispravku ili brisanje ličnih podataka, da tražite ograničenje obrade, kao i da tražite da Vaše podatke o ličnosti prosledimo nekom trećem. 

Imate pravo da nam uputite prigovor na obradu. Molimo Vas da za takav prigovor, kao i za sve ostale zahteve, koristite sledeću adresu: dataprotect.rs@knaufinsulation.com

Detaljnije o Vašim pravima koja se odnose na obradu Vaših ličnih podataka informišite se direktno iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije.

Takođe, na raspolaganju Vam je i pravo da podnesete pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije.  

Ukoliko imate bilo koja pitanja i zahteve od nas povodom obrade Vaših ličnih podataka, pišite nam na: dataprotect.rs@knaufinsulation.com