Hteli mi to ili ne, februar mesec postade mesec ljubavi. Sigurni smo da je tome doprioneo sami Dan zaljubljenih, ali nema potrebe da se ograničavamo na taj jedan dan da bismo, onima koje volimo, tu ljubav i pokazali.

Pošto se podrazumeva da mi, potkrovljeljupci, volimo naša potkrovlja, hajde da im to i pokažemo.

Evo kako sve možete svom potkrovlju reći “VOLIM TE”:

1.Zaštitite ga sigurnosnim vratima

Ako volite svoj dom, onda ga zaštite još na samom ulazu. Naravno, kada kažemo sigurnosna vrata, većina ljudi odmah pomisli na pljačke, ali postoje i zaštite druge vrste na koje bi trebalo da računamo, kao što je, recimo, zaštita od buke ili od požara – za ovo poslednje je naučno dokazano da pristup “pu,pu, daleko bilo” nema efekta, dok vrata sa kapacitetom zaštite od vatre daju sjajne rezultate.

2.Obradujte ga svetlošću

Nema lepše izjave ljubavi od one kada voljenu osobu uporedimo sa Suncem, zar ne? E, pošto potkrovlja ne padaju na lepe reči, najbolji način da im izjavite ljubav je da ih obaspete svetloću. U tom zahvatu će vam mnogo pomoći krovni prozori, a dodatno će vam ga olakšati pregradni “zidovi” od stakla.

3.Istaknite lepotu originalnih elemenata

I vi volite kad vam neko kaže kako ste lepi upravo i baš zbog neke vaše specifičnosti, jel tako? E, zašto mislite da s potkrovljima treba drugačije postupati? Dakle, ako vaše potkrovlje ima grede, istaknite ih. Ako ima kosine, iskoristite ih tako da budu najlepši kutak… I, da ne nabrajamo, svaku specifičnost vašeg potkrovlja proglasite lepotom i tako je i tretirajte 😊

4.Brinite se  o njegovom zdravlju

Možda je briga o zdravlju jedan od glavnih pokazatelja da nekog volite.  Slučaju potkrovlja, to znači da se pobrinete o kvalitetu unutrašnjeg vazduha na koji utiče više faktora – od izolacije do luftiranja – zatim, da vodite računa da bude sveže okrečeno – jer, ko kreči, kuću leči – i na kraju, da povedete računa o kvalitetu materijala od kog je napravljen nameštaj vašeg doma pod krovom, kao i o kvalitetu sredstava za higijenu i održavanje prostorija. Mi vam savetujemo da pribegavate prirodnim materijalima i higijenskim sredstvima.

5.Poklonite mu neki poseban detalj

Eto, kad se već brinete o njemu, kupite mu i neki lep poklon koji će biti originalan, koji će podsećati na vas i koji će se uklapati u prostor.

6.Rasteretite ga

Kad smo već kod posebnih detalja, izbacite iz potkrovlja sve detalje koji to nisu. Dozvolite prostoru da diše i da uživa u slobodi i videćete da će vam on to uzvratiti dobrim raspoloženjem – i vašim i vaših ukućana!

7.Održavajte ga u urednom i čistom stanju

Oh, da, veoma je važno da ovaj uslov bude ispunjen. U tome će vam pomoći svi dosadašnji saveti koje smo delili sa vama na ovom portalu, ali će vam prvensveno pomoći vaša volja i spremnost da se pozabavite ovim aspektom veze sa vašim domom pod krovom.

8.Nađite mu dobro društvo

Potkrovlja ne vole samoću, ali ne vole ni društvo “radi reda”. Zato, gledajte da razveselite prostor (i one koji u njemu borave) tako što ćete uneti neku lepu biljku u njega. Naravno, vodite računa o količini svetlosti koju određena biljka podnosi i zahteva, pa u skladu sa tim i birajte društvo svom domu.

9.A dovodite i svoje…

Iako živimo pomalo otuđeno, izuzetno je dobro po zdravlje s vremena na vreme pozvati u dom društvo, to jest, ljude koje volimo i koji nas čine srećnim. Idealno je da, makar u posebnim prilikama, uključite rernu iz koje će zamirisati nešto ukusno i prijatno, kao i da taj dar podelite s gostima. Jer, kao što i sami znate: sit i zadovoljan stomak uvek prepoznaje ljubav, a dom uvek zna kad se u njemu ista ta ljubav razmenjuje 😊

10.Izolutje ga

A kako da vam poveruje da ga volite ako prokišnjava? Kako da vam uzvrati ljubav ako se zimi smrzava, a leti ključa od vrućine? Eto, mi samo pitamo, a odgovor dajte vi sami. Svom potkrovlju, ne morate nama😊