Nikada nam nije bilo toliko stalo do zdrave klimatizacije, energetske efikasnosti, uopšte zdravog životnog i radnog okruženja, kao proteklih meseci.

Koliko su bitni prirodno okruženje, svež vazduh i svetlost, govori to što su mnogi kupili zemlju, vikendicu, ili renovirali i adaptirali potkrovlje. Poslednja opcija deluje dobro, naročito ako imate neiskorišćeni stambeni deo u vidu tavana, iako su mnogi skeptični da je u potkrovlju hladno, naročito u zimskom periodu. Da li postoji način da se sačuva gubitak energije i samim tim i uštedi?

Prema analizama Evropske komisije procenjeno je da u Istočnoj Evropi 37% stanovnika održava u svojim domovima nižu temperaturu zimi kako bi uštedeli novac. Gubitak energije često je uzrokovan odabirom nekvalitetnih materijala prilikom renoviranja.­

Pored toga, polovina te energije odlazi pravo – kroz prozor, ali i najveće zagrevanje leti zbog staklene površine koja posle emituje tu apsorbovanu toplotu, što stavlja u fokus prozorska stakla. Prilikom kreiranja  prozora, potrebno je koristiti materijale visokog kvaliteta i funkcionalnosti, koji poboljšavaju izolaciju i ne propuštaju vazduh. Odabir dobrih krovnih prozora podići će energetsku efikasnost, smanjiti izdatke, a ujedno poboljšati unutrašnju klimu prostorija vašeg doma u potkrovlju.

Jedan od proizvođača građevinskog materijala uspeo je da približi energetsku efikasnost kroz svoje nove proizvode širem tržištu.

Prilikom renoviranja kuće ili uređenju potkrovlja, posebno je važno kakvi će se krovni prozori ugraditi. Tako, na primer, proizvođač krovnih prozora VELUX u svojoj ponudi ima krovne prozore sa trostrukim staklom, za odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju.

Zahvaljujući njihovim tankim okvirima, velikoj površini stakla i posebnoj VELUX Thermo Technology, takvi prozori unose više dnevnog svetla i toplote u potkrovlje kuće ili stana.

Dodavanje još jednog stakla u staklenu konstrukciju, zajedno sa već postojećim ThermoTechnology™ specijalnim, jedinstvenim izolacionim sistemom, čine ove krovne prozore pravim izborom za rešavanje izazova sa unutrašnjom klimom, hladnoćom i toplotom u domovima u potkrovlju.

Ovo će vam značiti i u slučaju ako živite blizu autoputa, aerodroma ili nekog od aktivnih gradilišta.

Neki od benefita su:

  • 15% bolja toplotna izolacija
  • Manji gubici toplote zimi, manja potreba za hlađenjem leti
  • Ušuškan prostor bez promaje
  • Manje spoljašnje buke
  • Bolji uslovi za miran san i odmor

Potrošnju energije u Vašem domaćinstvu možete smanjiti primenom mera energetske efikasnosti i odabirom energetski efikasnih tehnologija. Na taj način se ostvaruju finansijske uštede, osigurava se komfor stanovanja i doprinosi zaštiti životne sredine. Raspitajte se da li vaša banka odobrava GEFF kredite i ostvarite povrat i do 20% od vrednosti vaše investicije u energetski efikasnu tehnologiju/proizvod!

Za više informacija kontaktirajte VELUX kancelariju!