Želja svakog roditelja je da obezbedi svom detetu lepo detinjstvo u svakom smislu. Posebno kada je dete na putu, trudimo se da stvorimo najpogodnije okruženje za njegov razvoj. Ako se pitate koji su faktori najvažniji za srećno i zdravo odrastanje, imate sreće! Pripremili smo vam sedam ideja kako da uredite dečju sobu u potkrovlju, kao i razloge zbog čega je to dobro.

Potkrovlje je savršen prostor za dečju sobu, naročito ako je ispunjeno mirnom i pozitivnom energijom. Dok su deca mala, roditelji će se za to svakako pobrinuti do najsitnijeg detalja, a kasnije, kako rastu, deca ih mogu pretvoriti u prostorije koje zadovoljavaju njihove želje i potrebe. Iznenadiće vas koliko je kreativnih ideja koje se mogu primeniti na nameštaj u potkrovlju, a vaša deca neće želeti da napuste svoj kutak ni na trenutak!

Čist vazduh, svetlost i udobnost!

Ponekad nas prostor kojim raspolažemo u sobi sprečava da sprovedemo u delo ono što smo zamislili, ali i dalje ima odličnih ideja za ne tako velike prostorije.
Veličina sobe ne bi trebalo da vas uplaši, a ovo potkrovlje je primer toga.
Krevet na sprat definitivno štedi mnogo prostora, a beli zidovi i svetao nameštaj stvaraju iluziju prostrane i svetle sobe.

Budite kreativni

  • Kreativnost koju svi imamo u sebi ponekad nas može iznenaditi i pretvoriti u prave majstore. Ovde vidimo pravo malo remek-delo enterijera, inspirisano vintaž stilom. Uz malo želje i malo više truda možete sami napraviti nameštaj, a onda će zadovoljstvo postignutim biti još veće. Prostor ispod dušeka u krevetu može se koristiti za odlaganje posteljine i odeće.

Budite praktični

Kada dete odraste i krene u školu, biće neophodno da u svojoj sobi ima sto, za kojim će provoditi dosta vremena. Razmislite o tome gde ga je najbolje postaviti tako da ima puno prirodnog svetla i brz pristup svežem vazduhu, koji je đacima neophodan za učenje.

Ideja za opremanje sobe u potkrovlju za devojčice

Prema psihologiji boja, roze uliva nadu. Pozitivna i topla boja, koja u svojim pastelnim tonovima smiruje, stvara pozitivnu emocionalnu energiju, eliminiše agresiju i osećaj usamljenosti. Unutrašnjost je jednostavna, nema mnogo nameštaja, a istovremeno ga je sasvim dovoljno da garantuje mnogo srećnih dana.

Probudite kreativnost

Pažnja! Za sve male umetnike – na raspolaganju ceo zid! Predivna ideja koja se lako može ostvariti samo četkom i bojom.

Rasplamsajte maštu

Nema svaki dom tako mnogo prostora koji se može iskoristiti za dečji raj, ali ako možete da priuštite veliku prostoriju za svoje dete, ne morate je opterećivati nameštajem i nepotrebnim predmetima. Atmosfera u potkrovlju i prostor kojim raspolaže, oslobodiće maštu vašeg deteta i dete će samo otkrivati i smišljati zanimljive igre i kreativne aktivnosti.
A ako nekada odlučite da je ta prostorija prevelika, ili da su vam potrebne dodatne prostorije, moći ćete da  razmislite o stavljanju nekoliko pregradnih zidova – dakle, moći ćete da smanjite prostor potkonstrukcije prema vašim potrebama.

Potkrovlja često imaju grede koje stvaraju dodatni komfor. Grede takođe bude maštu i daju vam  mogućnost da ih iskoristite na različite načine. Kada vaš dečak ne zna šta će sa energijom, evo prilike da je ne suzbijate, već samo kreativno usmerite. Originalno uređena soba u svakoj igri može postati nešto drugo – svemirski brod, podmornica, osmatračnica u džungli i ko zna šta još. Uz pomoć odgovarajućih tekstila i detalja, sobi ćete dati još više mogućnosti. Ostalo prepustite detetu.

Prednosti nameštaja neutralnih boja

Rešenje pogodno i za devojčice i za dečake. Nameštaj je nenametljiv i neutralan, prilagođen detaljima sobe. Ima sve aspekte koji pokrivaju dečje potrebe – prostor za učenje, mesto za odmor, mesto za spavanje i mesta za igranje. Narandžasta boja na jednom od zidova pogodna je za dečje sobe, jer narandžasta podstiče dobro raspoloženje i budi energiju. Takođe, u kombinaciji sa belom, soba se optički povećava i postaje još sjajnija i prijatnija.

Pored toga što predstavlja sklonište, saznali smo da ima još mnogo drugih faktora koji su važni za mir i udobnost vašeg doma.
Kada se sve završi sa istrajnošću, brigom i ljubavlju, svaka soba će postati prijatno, zdravo i ugodno mesto.
Napravite korak napred i pretvorite napušteno potkrovlje u topao i udoban životni prostor!