Glineni crepovi su prirodan i lep materijal s bojama koje su otporne na UV zrake i vrlo su trajni.

Ekskluzivni program glinenih crepova raznih boja (prirodni, glazirani i engobirani) i pribora idealan je za stvaranje savršenog krova. Najsavremenije tehnike proizvodnje omogućavaju nam da svakom proizvodu podarimo prepoznatljiv izgled i jedinstven osećaj na dodir.

Glineni crepovi su potpuno prirodni proizvodi koji zadovoljavaju sve zahteve u pogledu ekološki neškodljive gradnje na način kako to malo koji drugi građevinski materijal može ostvariti.

Pečenjem glinenih crijepova na visokim temperaturama postiže se životni vek od preko 100 godina.

Nema potrebe za održavanjem – uz podršku najnaprednijih tehnologija, Wienerberger crepovi poboljšavaju kvalitet života svakome ko živi pod njihovom zaštitom.

Nakon rušenja, glineni crepovi mogu se reciklirati – ponovo koristiti u ciklusu materijala – ili se mogu lako i ekonomično postavljati kao mineralni građevinski materijal bez zagađivanja okoline.

U slučaju renoviranja, glineni crepovi se lako uklapaju.

Krov na dve vode nudi mnoge prednosti

Sve učestalije vremenske nepogode, kao posledica klimatskih promena, predstavljaju izazov za građevinske konstrukcije. Međutim, strukturna stabilnost krovova na dve vode takvom krovu omogućava izdržati velika opterećenja, na primer, od snega.

U proseku, krivica za oko 25% do 35% sveukupnog gubitka energije kod zgrada pripisuje se njihovim omotačima. Krov na dve vode značajno poboljšava toplotnu efikasnost zgrade zahvaljujući prirodnoj ventilaciji ispod gornjeg sloja krova.

To osigurava optimalnu udobnost prostorija i zimi i leti.

Takođe, krovovi na dve vode osiguravaju brzo oticanje vode u slučaju jakih pljuskova, čineći nepotrebnim sprovođenje odvodnih cevi kroz zgradu i omogućavajući lako održavanje odvoda. Pored toga, krovovi na dve vode predstavljaju dugoročno vodonepropusno rešenje otporno na vlagu i vegetaciju.

S ekonomskog gledišta, krovovi na dve vode stvaraju posebno velike vrednosti jer osiguravaju više životnog prostora u poređenju s kućama s ravnim krovovima slične cene.

U gradovima gde urbanisti naglašavaju potrebu za zbijanjem prostora, preuređenje potkrovlja predstavlja savršenu mogućnost za stvaranje dodatnog životnog prostora. Takođe, preuređenje potkrovlja u stambeni prostor je jeftinije od izgradnje aneksa.

Krovovi na dve vode idealno su rešenje za stanare koji vode brigu o okolini – i ceni: boljim očuvanjem energije u poređenju s ravnim krovovima, krovovi na dve vode doprinose štednji energije.

Iz perspektive dizajna, krovovi na dve vode nude široki raspon mogućnosti za izuzetne životne doživljaje.