Činjenica je da mnoge boje potkrovljima lepo stoje, ali je isto tako činjenica i to da se stanari potkrovlja neretko opredeljuju za belu boju, makar kao bazu i najviše zastpuljenu.

To ne iznenađuje jer besprekorna bela pozadina ovog potkrovlja od 65 m² daje slobodu svim drugim bojama, ali i teksturama i materijalima celog enterijera te se oni lakše ispoljavaju, to jest, lakše ispoljavaju svoje estetkse potencijale. Zato slobodno možemo da potvrdimo da bela nije greška! Makar ne u ovom slučaju.

Potpuno renovirano mini potkrovlje sa odlično sačuvanim prosorom i svetlošću. Ovo potkrovlje odlikuje elegantan i luksuzan ambijent, sa najvećom visinom krova od približno 3,8 m. U potkrovlju su očuvane grede kao estetski element i možemo reći da se sasvim opravdano što su vidljive u skoro svim prostorijama jer im daju osećaj prijatnosti i topline.
Sa prozora se pruža lep pogled na krovove čitavog kraja. Plafon potkrovlja se pruža do same krovne konstrukcije, što i jeste razlog što se vide ove prelepe grede na plafonu. Pored toga, u stanu je postavljen predivan prirodni borov pod koji prostoru daje rustični šmek i utiče na izraženost prirodnog stila i posebnog karaktera ovog potkrovlja.


U kuhinji su korišćene luksuzna rešenja i  kvalitetni materijali, poput mermernih radnih ploča, krovnih prozora, mesinganih detalja na kuhinjskim elementima, ugrađenih LED svetala i slično. Dakle, renoviranje kuhinje je imalo dva imperativa: sjajan stil i luksuzni materijali, što je mudra odluka, tim više što se dnevna soba otvara prema kuhinji.

S obzirom na raspored prostorija, otvoren društveni prostor i jeste bio najbolje rešenje, ali je takođe i u duhu novih trendova da kuhinja i dnevni boravak budu spojeni kako bi bilo više interakcije među ukućanima. Čitav dnevni boravak je lagano opremljen i prilagođen za druženje, a trpezarijski prostor je osmišljen tako da može da „podnese“ velika okupljanja. Isto važi i za veliku udobnu sofu.

Spavaća soba je miran prostor s bračnim krevetom u izolovanom delu stana i sa pogledom na krovove. Dodatno skladište se nalazi ispod nagiba krova i utiče da prostor bude maksimalno iskorišćen. Takođe, ako obratite pažnju, videćete prostor levo od kreveta, koji predstavlja jasan primer kako se površine mogu koristiti u potpunosti i sa velikom funkcionalnošću.

Kupatilo je potpuno renovirano i dobro opremljeno – opremljeno je svim pogodnostima koje biste mogli poželeti. Beli zidovi dobro se kombiniraju s podnim pločicama i njihovim geometrijskim motivima, kao jedinim detaljima ove prostorije. U kupatilu ovog potkrovlja je dobijen osećaj luksuza se zahvaljujući detaljima kao što su ne vidljive cevi, ugrađene police, kišni tuš i ekskluzivni lavabo.
Za dodatni komfor ugrađeno je podno grejanje i električna šipka za peškire.

Nadamo se da vam se ovo potkrovlje dopalo makar onoliko koliko i nama. Želeli smo, prvenstveno, s vama da ga podelimo da bismo vam, kao i uvek, pomogli da dobijete ideju i inspiraciju kako da napravite ili opremite svoj dom pod krovom. Pišite nam u komentarima da li smo u toj nameri uspeli 🙂

Izvor: Virlovastyle