Danilovskaya Manufactory je nekadašnja industrijska zona, koja je zbog sve većih potreba za stambenim prostorom u gradu, potpuno rekonstruisana i pretvorena u stambene i uslužne jedinice. Danas se u njoj nalaze moderni, urbani hoteli i zgrade sa stanovima, u čijem redizajniranju su se okušali mnogi mladi dizajneri. Većina stanova su nalik “loftovima” i nude spoj istorije, kulturnog nasleđa i postmodernog dizajna.

Stan u potkrovlju koji prikazujemo je dizajnirao tim studija Au Room za klijente koji su želeli mesto za boravak i odmor u prestonici Rusije.

Elegantan i kompatibilan stan u potkrovlju zauzima samo 40 kvadratnih metara, u okviru kojih su dizajneri izbegavali podelu enterijera, koje bi tom malom prostoru onemogućilo prostrani izgled.

Dnevna soba, kuhinja i dnevni boravak su spojene u jedan široki produženi prostor, s pozadinom zida od cigle, modernim policama i fiokama koje dodaju savremeni sjaj. Dekor je biran u sa ciljem multifunkcionalnosti i uštede prostora.

U sklopu stana se nalazi jedna od prirodnih niša, šik spavaća soba u produžetku s velikim prozorom tik do nje. Mala kupaonica je jedini deo ovoga stana koji je zidovima odvojen od zone dnevnog boravka.

Kuhinjski ormarići, otvorene plutajuće police u dnevnoj sobi i pokretna ugaona garnitura, daju stanu moderan dodir koji mu je potreban, dok nas njihova pozadina podseća na njegovu industrujsku prošlost. Pažljivo biran dekor i nesumnjivi minimalizam, pomešan s praktičnošću koja je usađena u industrijski izgled ovog potkrovlja, definišu i oblikuju ovaj stan u potkrovlju, koji je ujedno udoban i klasičan.

Sve prethodno navedeno, čini ovaj ambijent perfektnim primjerom kako i najmanji prostor može biti pretvoren u galantan i moderan dom.