E

fikasno i elegantno rešenje za pregrevanje potkrovlja tokom leta

Tokom letnjeg perioda možemo lako pronaći rashlađenje van grada: na reci, moru, bazenu, planini… ali kako zaštititi potkrovlje u koje ipak treba da se vratimo posle sparnog i vrućeg letnjeg podneva?

Uveče, takođe, nastaje problem, jer je spavanje u pretoploj sobi nije prijatno. Koliko se samo puta tokom noći probudimo i okrećemo, dok kada želimo da odmorimo tokom dana, ne možemo da se uspavamo od svetlosti?

Da li ste znali da prevelika vrućina u sobi može loše uticati na kvalitet sna? Zbog vrućine telo se teže i sporije odmara i opušta.

Kako onda regulisati i održavati temperaturu u potkrovlju kada je temperatura preko 30 stupnjeva?

Danas sa vama delimo par trikova kako da rashladite potkrovlje na duže staze i samim tim poboljšate kvalitet života.

Da li ste znali da ako spustite roletne na krovnim prozorima tokom dana, možete da izbegnete pregrejavanje sobe?

Naš savet je da odaberete proizvod koji nudi potpunu kontrolu unutrašnje klime, bilo da vam je tokom leta potrebno zamračenje, ili izolacija tokom zime. VELUX Soft spoljašnje roletne smanjuju zagrevanje i do 94%, a pritom poboljšavaju izolaciju od hladnoće tokom hladnih meseci. One mogu omogućiti potpuno zamračenje i redukciju buke, a čvrst aluminijum od kog su napravljene, pruža dodatnu zaštitu vašeg krovnog prozora od provala. Pogledajte kako se ugrađuje:

VELUX SOFT spoljašnja roletna blokira sunčeve zrake pre nego što dođu do vašeg prozorskog stakla i pomažu da vaš dom održite hladnim u toplim, sunčanim danima. Savremeni dizajn savršeno se uklapa u krov. Roletna ima spoalrno napajanje i  isporučuje se sa unapred uparenim zidnim prekidačem za jednostavan rad i brzu i jednostavnu ugradnju. 

Da li ste znali da potpuni mrak u vašoj spavaćoj sobi pomaže vašem telu da se u potpunosti osveži dok spavate?

Soft spoljašnje roletne napravljene su od čvrste, izdržljive tkanine, pružaju efektivno zamračenje i zaštitu od toplote – uz mogućnost upravljanja daljinskim upravljačem.

VELUX ima i nekoliko modela unutrašnjih roletni, kojima možete kontrolisati količinu svetlosti u vašem potkrovlju tokom letnjih dana.

Pogledajte sve proizvode na sajtu!

Kao što smo već napomenuli, prevelika vrućina u sobi može loše uticati na kvalitet sna.

Verovatno ste nekada poželeli da proluftirate prostoriju, ali čim ste otvorili prozor, odmah ste se pokajali jer je vazduh u sobi ubrzo bio previše zagrejan. Zbog toga preporučujemo spoljnu mrežicu, koja će omogućiti protok svežeg vazduha, bez zagrevanja i zamračenja. 

Spoljna mrežica smanjuje toplotu i do 76%, a dozvoljava protok svežeg vazduha. Najviše ćete biti zahvalni takozvanom efektu  suncobrana, jer mrežica ne zamračuje, već pušta svetlost u prostoriju, što je idealno za trenutke kada želite da iskoristite popodne za završetak nekog posla. Ovaj proizvod obezbeđuje i uštedu energije, pa je potreba za klima uređajima znatno smanjena. Pored toga, ugradnja je vrlo jednostavna a tkanina poluprozirna, pa ćete uživati i u pogledu.

Spoljna mrežica je otporna na kišu i vetar, pa je tokom zime samo odložite u kućište i njen vek trajanja biće produžen. Pogledajte i druge benefite:

Pogledajte sve proizvode na sajtu, a za više informacija možete nas kontaktirati putem kontakt forme: https://www.velux.rs/pomoc-i-saveti/kontaktirajte-nas