Kako se praznična sezona približava, vreme je da u svoj dom unesete toplinu i šarm Nove godine i Božića. Ove godine, trendovi u kućnom dekoru okreću se ka savršenom spoju tradicije i modernizma. U ovom  blogu istražićemo neke od najtoplijih trendova novogodišnjih dekoracija za 2023.

Elegancija inspirisana prirodom

Ove godine predlažemo da svoj dom ukrasite dekoracijom koja je inspirisana prirodom. Razmislite o zemljanim tonovima, prirodnim materijalima i obilju zelenila. Uključite elemente poput šišarki, brezovih trupaca i zimzelenih grana u svoj dekor da biste stvorili ugodnu i prijatnu atmosferu. Razmislite o minimalističkom božićnom drvcu ukrašenom ručno rađenim ukrasima za dodatni dodir šarma.

Vintage stil

Dajte svom domu dašak nostalgije pomoću vintage novogodišnje dekoracije. Očistite prašinu sa tih ukrasa iz nasleđa, prihvatite klasične šeme boja i odlučite se za dekoracije inspirisane u retro stilu. Čarape u vintage stilu, klasične staklene kuglice i figurice inspirisane antikom vratiće vaš dom u prošlost, dodajući bezvremensku privlačnost.

Skandinavska jednostavnost

Skandinavski dekor i dalje je popularan izbor, zahvaljujući svojoj jednostavnosti i eleganciji. Prigrlite Novu godinu i Božić dekoracijom inspirisanom nordijskim zemljama sa neutralnom paletom boja, minimalističkim ukrasima i prijatnim teksturama. Pletena ćebad, drveni dodaci i jednostavni, ali elegantni ukrasi će stvoriti spokojnu i privlačnu atmosferu.

Magija metala

Prihvatite sjaj i glamur sezone sa metalnim akcentima. Zlatni, srebrni i ružičasti zlatni ukrasi mogu podići vaš božićni dekor, stvarajući luksuzan i sofisticiran ambijent. Razmislite o ugrađivanju metalnih elemenata u svoje venčiće, pa čak i postavke stola za dašak raskoši.

Extra savet: Kreirajte posebno mesto za čitanje knjiga

Nemojte zanemariti često zaboravljen prostor u vašem domu – potkrovlje. Pretvaranje vašeg potkrovlja u praznično utočište je jedinstven i kreativan način da maksimalno iskoristite svoj praznični dekor.

Evo saveta za početak: pretvorite ugao svog tavana u udoban kutak za čitanje sa prazničnim duhom. Postavite plišani tepih, udobne jastuke i topla ćebad kako biste ga učinili privlačnim. Dodajte malu jelku ukrašenu mekim svetlima i ručno rađenim ukrasima da biste stvorili magičnu atmosferu. Okačite bajkovita svetla ili svetla u nizu oko prostora da biste dodali topli sjaj. Završite dekoraciju policom ispunjenom vašim omiljenim božićnim knjigama, stvarajući spokojno utočište za čitanje i opuštanje tokom praznične sezone.

Bez obzira da li prihvatate eleganciju inspirisanu prirodom, vintage, metalnu magiju ili skandinavsku jednostavnost, unesite svoj lični stil u svaki kutak svog doma, i što je najvažnije: uživajte u prazničnom raspoloženju i provedite praznike srećni sa vašim namilijima.

Srećni božićni i novogodišnji praznici!