Modeli, boje, veličina kao i način polaganja glinenog crepa je raznovrstan i samim tim otvoren za različite interpretacije u prostoru. Tradicionalni i moderni oblici crepa izgledaju neverovatno estetski i najtrajnije su rešenje koje zadržava svoju snagu i jedinstvenost kako vreme prolazi.

1. Glineni crep je evergreen bez premca u gradnji

Crep od gline ne trune, ne deformiše se i ne korodira. On može izdržati sve vremenske uslove. Ima odlična svojstva izolacije jer visoka temperatura na kojoj se Tondach glineni crep peče daje veliku rezistentnost na visoke i niske temperature. Takođe, crep dodaju lepotu vašem domu što ga zajedno sa odličnim karakteristikama čini bezvremenim.

2. Crep od gline održava optimalnu temperaturu u svim vremenskim uslovima

Glineni crep je savršen za klimatske uslove našeg podneblja. Glina ima svojstvo da prirodno reguliše temperaturu. Glineni krovni crep reaguje na temperaturu i održava domove opuštenijim tokom vrućih leta. Takođe vam pomažu da uštedite energiju jer su energetski efikasni i omogućavaju cirkulaciju toplog vazduha.

3. Izdržljiv i trajan su neki od glavnih aduta Tondach crepa

Korišćenjem Tondach sistemskog rešenja za krov dobijate garanciju na čak 33 godine! Naši proizvodi su napravljeni da traju i da vam pružaju siguran krov nad glavom. Sa našim sistemskim rešenjem dobijate ceo krov koji savršeno funkcioniše. Paropropusna a vodonepropusna Tondach folija za krov deo je ovog sistema koji doprinosi zdravoj klimi u domu i maksimalnoj zaštiti od vlage.

4. Ekološki prihvatljiv proizvod

Glineni crep je ekološki građevinski materijali. Otporan je na vatru, ne trune, ne podleže uticaju insekata, otporan je na koroziju, izrađen je od prirodnih materijala i može se reciklirati. Nakon recikliranja, možete ga čak koristiti u druge svrhe. Ovo je odličan način da uštedite i da doprinesete cirkularnoj ekonomiji!

Par reči za kraj

Sada kada znate sve prednosti glinenog crepa, otkrivamo vam još jednu pogodnost pri izgradnji ili renoviranju krova. Naime, na našem sajtu možete besplatno pristupiti kalkulatorima utroška materijala! Iskoristite ovaj formular već danas i izračunajte okvirni utrošak svih Tondach materijala. Kalkulatoru možete pristupiti OVDE.