Gde je svetlost, tu su VELUX prozori! Prvo pominjemo krovne prozore jer je tako očigledno da su upravo oni doprineli da se svetlost slobodno rasipa potkrovljem i da sve njegove lepote – od arhitektektonskih rešenja do izbora boja – dođu do izražaja u punom sjaju.

U tom smislu, bela boja kojom je okrečen čitav stan, predstavlja pravi bonus svetlosti, dok ujedno i doprinosi da se istaknu čistoća i urednost potkrovlja. Zato smo ga i nazvali beličanstvenim – jer je belo veličanstveno. Tom utisku otmenosti i elegancije koje donosi bela boja, pomaže i pod od hrastovine koji, pored plemenitosti koju donosi drvo, u čitav prostor unosi i toplinu i osećaj dobrodošlice.

Ako se iz celovitosti usmerimo na detaljniji pregled, primetićete da su kuhinja i dnevni boravak uređeni po principu otvorenog prostora koji je u Vukovom rečniku poznat kao „opan concept“ 😊 Na ovaj način, svetlost se prostore bez prepreke, a prostor koji bi inače zauzeli pregradni zidovi, otvorio je jednu novu mogućnost: trpezariju! Malena je i sastoji se samo od stola i četiri stolice, ali je sasvim dovoljna da vrši ulogu koja joj pripada.

Kuhinja je kraljica prostora – lepa je i funkcionalna, zauzima svaki raspoloživi milimetar, a ima i neki poseban šarm koji imaju svi fenomeni koji su sami sebi dovoljni. Mi verujemo da je tajna u ostrvu, jer em što služi za skladištenje, em je upotrebljivo i za obedovanje – onda kad ukućane mrzi da postavljaju, na primer.

Dnevna soba se nalazi ispod nižeg dela potkrovlja pa je nekako logično da služi za sedenje, čitanje, gledanje TV-a… Od nameštaja koji ne služi za sedenje, postavljena je samo jedna komoda što je sasvim dovljno za ovaj prostor.

Kad smo kod niskih plafona, kosina zahvata i dečju sobu, pa je i ona opremljena u skladu sa poštovanjem te osobine potkrovlja. Što se nas tiče, sasvim umesno i pristojno opremljena. Najviše nam se dopadaju tapete sa svetnim motivima jer su, iako diskretne, dovoljno upečatljive da razdragaju prostor.

Kupatilo je toliko maleno da bi svaki komad nameštaja uvećao osećaj klaustrofobije. Ali, i tako malo, vrši funkciju koja mu pripada. A klaustrofobija je uspešno izbegnuta zahvaljujući ideji da svi elementi budu otvoreni i da svaki komad ima samo minimum kontura.

Sve u svemu, ovo simpatično potkrovlje je svojim stanarima dalo maksimum koji ima i nama se baš dopada. A vama? Sviđa li se i vama? Pišite nam u komentarima, uvek ih rado čitamo!

Izvor: El Mueble