Danas  idemo na jedno mesto koje će nas, makar na par minuta, izmestiti iz svakodnevnih tokova.

Idemo u Brazil, u jednu planinsku vikendicu, koja je pravljena u formi slova A, pa samim tim, pored ostalih drugih lepota, sadrži i potkrovlje.

Iza ovog prelepog objekta stoji mlada brazilska arhitektica, Paula Bez Kardozo, koja je, po zahtevu klijenata projektovala prostor od prizemlja do potkrovlja.


Kako je i sama arhitektica opisala, klijenti su želeli da naprave kolibu sa kuhinjom, dnevnim boravkom, vešeronicom, kaminom, društvenim kupatilom i dve spavaće sobe, od kojih će jedna biti apartman. Rešenje obuhvata tri sprata, sa društvenim i uslužnim prostorom koji se nalazi u prizemlju, glavnom spavaćom sobom na drugom i spavaćom sobom na trećem spratu. Prilikom ulaska u vikendicu otvara se  jasan pogled na ceo prostor zahvaljujući staklenim panelima koji poprečno razdvajaju gornje prostore. Transparentnost i kontinuitet prizemlja omogućava pogled na zadnji deo zemljišta, koji gleda na pejzaž guste šume.

Nas, naravno, potkrovlje najviše zanima, pa ćemo, s tim u vezi, prokomentarisati kako nam se (objektivno) čini da  se radi o, ako ne najlepšem, a onda makar, najskrovitijem delu vikendice. U njega je stalo sve što zahteva prostor za pravi odmor: krevet, fotelja, lampa za čitanje i pogled od kog zastaje dah! Priznajte da je rešenje savršeno, a i opremljenost je optimalna.


Evo, recite pravo, da li bi vama išta falilo kada biste provodili vikende u vikendici poput ove. Mi imamo odgovor za sebe, a vi nam vaš napišite u komentarima😊

Izvor: Behance.net