Kupatila su često vruć krompir potkrovlja, a kad su u pitanju male površine, ove prostorije, neophodne pa samim tim i dragocene, predstavljaju zadatak koji se može rešiti isključivo uz svu moguću pomoć stručnjaka.

Zato mi danas sa vama delimo 7 zlatnih pravila kako da opremite i uredite (malo) kupatilo vašeg potkrovlja:

1.Nema preterivanja u materijalima

Mala kupatila moraju da imaju vizuelni kontinuitet, pa je bolje da se izabere malo materijala. Recimo, ako je za protagonistu izabrano drvo, većina elemenata će biti od drveta ili makar imitacija drveta. Naravno, to ne znači da od kupatila napravite saunu, jer neki elementi moraju biti od drugih materijala, ali je važno da ispratite dominantni materijal.

2.Vertikalne pruge

Još jedan trik za povećanje kupatila je da gornju polovinu zida oblepite tapetom sa vertikalnim prugama koja čini da prostor deluje kao da je viši.

3.Ogledala na sve strane

Pored ogledala iznad lavaboa, koja po pravilu treba da budu bez rama, predlaže se još jedno zlatno pravilo: što je više površine pod ogledalima, prostor će izgledati veći.

Takođe. možete izabrati da na frontove ormara postavite ogledala. To je veoma elegantno rešenje, koje pored osećaja većeg prostora, pomaže i u svrhe dobijanja svetlosti.

4.Tuš kabina umesto kade

Deluje kao nešto što ne treba ni napominjati, ali ponekad insistiramo na ugradnji kade, čak i kada u kupatilu jedva da ima par metara površine. Podsećamo vas da tuš kabina oslobađa prostor i da je, što se održavanja higijene tiće, veoma održivo rešenje.

5.Paravan providan i od (imitacije) stakla

Izbor paravana za tuširanje koji je providan predstavlja možda i najbolje rešenje za vizuelno uvećanje malog kupatila. Ko se bude odlučio za providno staklo i bez profila, nevidljivi efekat će biti zagarantovan. Ovo čini da prostor deluje većim, a to se ne bi dogodilo da koristite nešto neprozirno (na primer zid od cigle) ili zavesu za tuš kabinu.

6.Neka je sve leteće

Ako baratate malom površinom kupatila, da biste (ne samo vizuelno) oslobodili prostor, udaljite se od ideje klasičnog lavaboa i klasične WC šolje, i pogledajte modernije mogućnosti – leteći program. Ovim elementima je potrebno manje prostora, a onaj prostor koji oslobode, možete ostaviti prazan, ili u slučaju lavaboa, ispod njega možete staviti nešto od kupatilskog nameštaja.

7.Boje su važne

Ako je kupatilo malo, gledajte da ga rasteretite „velikih“ boja. Dakle, jake i intenzivne izbegavajte, a okrenite se ka nežnim i nenametljivim i svetlim bojama. Ako volite da svoje kupatilo ulepšate tapetama, birajte dezene koji su diskretni i koji ne osvajaju prostor.

Nadamo se da vam je neka od ovih ideja poslužila. Ako jeste, pišite nam u komentarima koja!