Hajdemo mi danas zajedno do jednog dupleksa koji je tako lepo opremljen da se (skoro uopšte) ne može proceniti koliko ima raspoloživog prostora.

Kad je prostor dobro osmišljen i prema planu opremljen, nama posmatračima ostaje samo da s edivimo prizoru. I, eventualno, da pokupimo neku ideju i ponesemo je sa sobom kao inspiraciju za uređenje našeg potkrovlja.  Pre negó što podelimo sa vama fotografije,hajde samo da pomenemo nekoliko elemenata koje treba istaći o ovom dupleksu, jer uprkos tome što ima samo 65 m², ima mnogo stvari koje nam se dopadaju.

Dobra visina do plafona, činjenica da je terasa na jednom kraju stana, a balkon na drugom, što znači da je stanarima dostupno uživanje u  svetlosti i sunca tokom dugog dela dana, zatim parket, mnogo prostora za skladištenje, veliko kupatilo sa prostorom za veš mašinu itd. Itd…

Posebno nam se dopada dizajn stepeništa koje vodi do gornjeg sprata, kao i sami dizajn gornjeg sprata. Zahvaljujući svom obliku stepenište ne zauzima toliko prostora kao druge stepenice u sličnim dupleksima i nije fizički ili vizuelno invazivno kao što bi moglo biti.

Gornji nivo je pretvoren u spavaću sobu u potkrovlju koja je svetla, neupadljiva, puna svetlosti i prostora.

Kuhinja i hodnik su takođe veoma dobro dizajnirani a mi smo posebno oduševljeni ovim elementima za odlaganje stvari koji su dizajnirani u istom stilu pa tako stvaraju kontinuitet i neverovatno su korisni u jednom ovakvom, malom domu.

Dodatna prostorija pored kupatila, koju stanari koriste kao radnu sobu, takođe je cenjena i može se koristiti za mnoge druge stvari,što je još jedan plus ovog dupleksa.

Šta vi mislite o ovom stanu? Da li vam se sviđa? Koje rešenje vam je najbolje? Šta biste voleli da vidite kao deo svog potkrovlja? Pišite nam vaša zapažanja, radujemo im se!

Izvor: Delikatissen