Kako bi bilo lepo da svi stanovi koji imaju kvadraturu od svega 30 m² imaju dizajn i dekoraciju kao ovo potkrovlje… Još, kad na ovu kvadraturu dodamo kosinu krovova i smanjenu visinu svuda gde su te kosine, onda je sasvim logično i opravdano što smo oduševljeni genijalnim rešenjima koja ovde vidimo.

Svetlo, otvoreno, moderno uređeno, komotno i udobno, sa ukusom i stilom… u ovom potkrovlju, su uspeli da nadoknade nedostatak prostora svim tim dobrim karakteristikama. Ove osobine ga ipak i dalje ne cine idealnim prostorom za život, ali za izdavanje na par dana, svakako jeste.

Naravno, možete mu naći hiljadu zamerki, ali možete s pravom reći da smo viđali veća potkrovlja, sa više soba, koja izgledaju mnogo lošije opremljeno od ovog mini-stana, u kome bi se sa malo manje stvari čakmoglo i komotno živeti neko vreme.

Najviše nam se sviđa bela kuhinja napravljena u skandi stilu u obliku slova U, tako svetla i sa svime pri ruci, veoma moderna i funkcionalna u isto vreme, a dovoljno je diskretna da ne osvaja ionako mali prostor. Dnevni prostor je sveden na sofu i stoćič, ali od njega s ene može više ni očekivati, s obzirom da je dobar deo prostora pod kosinom zauzeo krevet za spavanje. Da je u pitnaju potkrovlje uređeno u baklanskom stilu, ubeđeni smo da bi ovo potkrovlje, umesto sofe i kreveta, raspolagalo krevetom na rasklapanje, a da bi pod kosinom prostor dobila neka komoda za skladištenje, ali pošto je u pitanju skandi stil, udobnost je pobedila i ovo potkrovlje je ostalo uskraćeno za prostor za skladištenje stvari – prvenstveno garderobe.

Ipak, s obzirom na raspoloživu površinu, reći ćemo da je ovo sasvim ok idejno rešenje. Naročito za izdavanje turistima koji iznajmljuju prostor na  nekoliko dana.

A šta vi kažete? Kako se vama dopada ovo potkrovlje? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Delikatissen