Zamislite, probudite se, otvorite balkonska vrata svog potkrovlja i iz svoje spavaće sobe vidite pariske krovove…

E, danas vas vodimo u jedno takvo potkrovlje. Ne zbog pogleda kao takvog, jer od tuđeg pogleda ni vi ni mi nemamo mnogo koristi, ali da zbog nekih lepih idejnih rešenja koje može primeniti svako ko živi u potkrovlju – od Pariza do Paraćina – sve lokacije su pogodne.

Kada pogledate unutrašnjost, osvojiće vas ovi kosi plafoni koji rezultiraju elegantnim i lepim zasvođenim prozorima u svim sobama. Prozori ispunjavaju prirodnim svetlom svaki ugao svake prostorije, pa čak i kupatilo. Ipak, od svega nam se najviše sviđa rešenje otvorenog prostora dnevne zone. Veličanstvena otvorena kuhinja do dnevne sobe, gde čak 4 prozora osvetljavaju prostor, a da situacija bude još povoljinja, nameštaj i zidovi su svetlih i nenametljivih boja tako da prirodna svetlost dolazi do punog sjaja.

Sviđa nam se kako je dekoracija funkcionalna i topla u isto vreme, a za ovo su odgovorni prirodno drvo i tekstil. Kad smo kod tekstila, da li ste primetili kako izgleda draperija u spavaćoj sobi? A mehanizam po kome se navlači preko prozora? Akon as pitate, genijalno rešenje. Ostatak spavaće sobe je takođe bogat prirodnim bojama i materijalima, kao i svetlom po potrebi. Možda nam je, pored pomenute draperije, pažnju najviše privuklo uzglavlje iznad kreveta i dikretan i originalni tekstilni zid koji se ne viđa često, a opet nije baš nemoguća misija napraviti ovako nešto u spavaćoj sobi. Biće da je ovo pitanje ukusa i inspiracije…

Kako god, da se vratimo odakle smo i počeli: pogled kroz prozor i osećaj slobode pri pogledu na krovove i grad koji se pruža u nedogled.


Kako vam se čini? Da li biste proveli neki vikend u ovom pariskom potkrovlju? Pišite nam u komentarima šta je ostavilo na vas najjači utisak. Radujemo im se!

Izvor: Delikatissen