Moderna arhitektura teži pravilnim i jednostavnim oblicima. Takođe, zagasitije boje dobijaju na značaju, kao i krovovi koji su pod malim uglom i vizualno se stapaju sa fasadom. U korak sa težnjama savremene gradnje, ali i konstantnim inženjringom koji optimizuje građevinske materijale, Wienerberger u svojoj ponudi nudi i različite modele crepa kao i razčičite boje engoba. Glineni crep velikog formata, osim očigledne prednosti bržeg postavljanja na krovnu konstrukciju, ima mogućnost i postavljanja na niske nagibe. Određene modele, poput najtraženijeg Continental 9 modela, moguće je postaviti na krovove pod uglom od samo 10 stepeni, uz dodatnu potkonstrukciju. Za niže nagibe su predviđeni i ostali moderni oblici našeg crepa, poput Twiston 9 i Planoton 10 modela. Danas vas upravo upoznajemo sa karkteristikama pomenutih oblika Tondach crepa!

Continental 9 crep

Jednostavne i ravne linije, laka i sigurna ugradnja, kao i postojana boja i zaštita od vremenskih nepogoda – sve su to karakteristike koje krase ovaj crep. Continental 9 poseduje dvostruke falcove velike dubine koji omogućavaju još bolje zaptivanje krovne površine. Na ovaj način je otklonjena opasnost od prodiranja kiše praćene vetrom i zavejavanja suvim snegom. Sa samo 9 komada crepa po kvadratnom metru, štedite na vremenu, ali ne i na kvalitetu!

Twiston 9 crep

Twiston 9 model dizajniran je tako da se susedni crepovi na krovu dvostrukim falcovima velike dubine još bolje spajaju. Kao i ostali Tondach presovani glineni crepovi, ovaj način povezivanja, ali i veliki format, Twiston 9 crep čini kvalitetnim i jednostavnim za ugradnju. Elegantni i blagi talasi, kao i velike dimenzije Twiston crepa daju jedinstven pečat porodičnim domovima, ali i višestambenim objektima. Uspeli smo da integrišemo brzinu postavke sa dugotrajnošću krova, a modernim oblikom smo odgovorili na savremene tokove u gradnji!

Planoton 10 crep

Planoton 10 crep nudi moderan izgled s minimalističkim dizajnom. Zahvaljujući svojoj strukturi i korišćenju najsavremenijih metoda pečenja gline s površinskom zaštitom, uz elegantan izgled osigurava optimalnu težinu i izvrsnu mehaničku čvrstoću. Ovaj model crepa odlikuje se velikim formatom, ravnim i elegantnim linijama, jednostavnom montažom i brzim pokrivanjem celog krova. Zbog svojih dimenzija, oblika i boja crep Planoton 10 je idealan za modernu arhitekturu, a postojani površinski sloj dodat procesom engobiranja, učiniće da crep bude dugotrajan sa bojom koja ne bledi i nije štetna po okolinu.