VELUX Standard Plus
krovnim prozorima

VELUX krovni prozori Standard Plus kategorije su energetski optimizovani prozori sa gornjim ili donjim upravljanjem i održavaju vaš dom toplim i visoko energetski efikasnim.

Zahvaljujući novom ThermoTechnology™ izolacionom sistemu i dodatnoj dihtung gumi, ove prozore karakterišu odlične izolacione osobine.

Jedinstveni prozori sa gornjim upravljanjem su pogodni za sve visine ugradnje, a gornje upravljanje vam daje mogućnost da postavite nameštaj ispod i da još uvek komforno otvarate prozor.

Donje upravljanje, sa pocinkovanom, ergonomski oblikovanom ručkom u donjem delu, pogodno je za prostorije sa visokim parapetnim zidom.

Da li ste obukli vaše krovne prozore za hladne zimske dane?

Većina nas je iskopala svoje zimske kapute i rukavice, koji nas greju u ovim hladnim mesecima koji dolaze.

Ali retko ko od nas pomisli na činjenicu da možemo da uštedimo energiju “oblačenjem” naših krovnih prozora u zimsku garderobu tokom hladne zimske sezone.

To je sasvim prirodan refleks: kada moramo da izadjemo na hladnoću, oblačimo jaknu da nas greje. Ako nam je hladno u zatvorenom prostoru, verovatno ćemo obući dodatni džemper ili ćemo pojačati grejanje. Kada su večeri izuzetno hladne u našim domovima je uglavnom sveže i tada je veoma logično povećati temperaturu na termostatu.

Ali mi zapravo bolje zadržavamo toplotu tokom hladnih dana i noći spuštanjem roletne. Ovo se posebno odnosi na krovne prozore – specijalna termo roletna zadržava toplotu u prostoriji zahvaljujući izolacionom materijalu od koga je sačinjena.

Veoma je dobra ideja ugraditi termo roletne na krovne prozore – zbog aluminijuma između dva sloja nabranog materijala koji poboljšava izolaciju. Topao vazduh u prostoriji se podiže, a ako spustite roletne one pomažu održavanje temperature, tako da će biti komfornije provoditi vreme u prostoriji kada je napolju hladno.

Kada je potpuno spuštena, termo roletna poboljšava izolaciju za 34% na svakom krovnom prozoru.

Multifunkcionalne termo roletne

Ali postoji još benefita termo roletne, pored uštede energije – takođe ima i zamračujući efekat i atraktivan izgled, zahvaljujući strukturi pčelinjeg saća. Potpuno je podesiva, nije fiksirana ni na dnu ni na vrhu prozora, može da se pozicionira u bilo koji položaj, blokirajući sunčeve zrake i radoznale poglede.

Kada imate podesivu roletnu kao što je termo roletna, možete da sedite i čitate novine pored prozora i uživate u svetlosti bez zaslepljujućeg sunca. Možete da pozicionirate roletnu samo tamo gde su sunčevi zraci najjači.

Dakle, sada je pravo vreme da se pripremite za zimu!

Pročitajte detaljnije o termo roletnama i pogledajte sve dostupne dezene!

i pronađite prodajno mesto u svom gradu!