Tokom hladnih zimskih meseci na sajtu Moje potkrovlje organizovan je konkurs pod nazivom „Od tavana do mog potkrovlja“. Kompanije koje stoje iza sajta i čitavog projekta Moje potkrovlje – Knauf Insulation, Knauf, VELUX, Roma Company i Wienerberger, u saradnji sa studijom za prostorni dizajn „Modelart arhitekti“ iz Novog Sada, imale su zadatak da, od 250 pristiglih prijava, odaberu jedan prostor, koji će u nekoliko koraka približiti savršenom potkrovlju spremnom za život.

Nakon pažljivog razmatranja pristiglih prijava, žiri je doneo odluku i za pobednika konkursa proglasio Mirjanu Počuč i njenu porodicu iz Bačke Palanke. Mirjana je osvojila prvu nagradu koja se sastoji od:

  • Izrade idejnog projekta za potkrovlje – koje izrađuje Modelart arhiteki
  • Pet robnih vaučera koje obzbeđuju članice projekta Moje potkrovlje, u ukupnoj vrednosti od 2.500 evra.
 

Nedugo nakon proglašenja pobednika, posetili smo porodicu Počuč. Na vratima jednospratne kuće sa potkrovljem dočekuje nas raspoložena Mirjana. Tog dana je imala poseban razlog za osmeh – pored toga što je osvojila glavnu nagradu na konkursu, njenom sinu je rođendan.

Mlada i simpatična porodica ima već troje dece.

Kuća u kojoj žive je porodična, u njoj žive roditelji Mirjaninog supruga i mlada porodica Počuč. Penjemo se u potkrovlje i zatičemo sjajan prostor. Sve izgleda kao da je spremno da počnu radovi – čisto je i nema stvari. Mirjana nam kaže da nije oduvek bilo tako. Ona i suprug su tokom godina shvatili da im jedan sprat u kući postaje tesan. Poželeli su da potkrovlje preurede u prostor za decu i spavaći deo. Tako su i krenuli da bacaju nepotrebne stvari, koje, kao po pravilu, uvek završavaju na tavanu.

Sada je ovaj prostor spreman i radovi mogu da krenu već u junu. Ova nagrada im je dodatni podstrek da njihov tavan što pre postane idealno potkrovlje za igru i odmor.

Inspiraciju za uređenje su pronalazili u rubrici “Saveti” na sajtu Moje potkrovlje, gde su saznali i za konkurs. Sve se desilo u pravo vreme – radovi su bili planirani, konkurs je raspisan pa je Mirjani to bio znak da je prijava pravi potez.

Bili su jako iznenađeni kada su čuli da su oni dobitnici, jer kako kaže, nikada nisu osvojili bilo kakvu nagradu. Tokom razgovora shvatamo da Mirjana ima viziju kako prostor treba da izgleda, i koje materijale je potrebno ugraditi – od krovnih folija i izolacije, preko krovnih prozoragipsa i tapetakojima će ukrasiti dečije sobe.

Saznajemo da su njen otac i svekar iskusni majstori, koji će dati značaj doprinos ovom projektu.

Arhitekte iz projektnog biroa „Modelart arhitekti“ su uzele sve potrebne mere i prionule na posao.

Porodica Počuč će uskoro imati idejno rešenje, a mi ćemo pratiti radove i redovno vas izveštavati o njihovom napretku.

Nastavite da nas čitate!