Prema skorašnjem istraživanju, prirodna svetlost igra važnu ulogu za naše blagostanje i kvalitet života. Ona povećava našu koncentraciju i kontroliše naš unutrašnji sat. Unapređuje naš rad tokom dana i osigurava da smo umorni uveče i spremni za okrepljujući san.

Unapredite vaš dom i komfor u stanovanju osvetljujući mračne ćoškove i prostorije. VELUX svetlosni tunel je dizajniran tako da uvodi prirodnu, dnevnu svetlost u prostorije kao što su kupatila, hodnici, stepeništa, garderoberi i ostave, tamo gde nije moguće ugraditi bilo kakav prozor.

VELUX svetlosni tunel, koji se sastoji od ravne staklene krovne instalacije, visoko reflektujućeg tunela i raspršivača svetlosti na plafonu, unosi prirodnu, sunčevu svetlost u delove vašeg doma gde nije potreban pogled napolje i veštačka svetlost je praktično jedini izvor svetlosti.

Ventilacioni adapter se po izboru može ugraditi u svetlosni tunel da bi se osigurala prijatna unutrašnja klima u prostoriji. Nova generacija svetlosnih tunela može biti opremljena elektičnom opremom za osvetljenje koja im omogućava da funkcionišu kao lampe uveče, tokom noći ili kad god nedostaje prirodne svetlosti.

Svojom elegantnom spoljašnjošću koja se sastoji od ravnog, čvrstog stakla u kombinaciji sa poliuretanskim ili aluminijumskim okvirom i opšivkom koja se odlično uklapa u krov, VELUX svetlosni tunel se pojavljuje kao odgovor na zahteve vlasnika kuća i stanova koji su tragali za načinom da osvetle mračne prostorije u svojim domovima gde prirodna svetlost ne može dosegnuti.

VELUX svetlosni tunel je opcija za prostorije bez prozora koje u porodičnim kućama ili na najvišem spratu zgrade ispod samog tavana, nisu do sada bile pogodne za preuređenje u životni prostor.

VELUX svetlosni tunel se može ugraditi u svaki profilisani ili ravan krovni pokrivač nagiba između 15 i 60 stepeni. Dužina savitljivog tunela je dovoljna za razdaljine do 2 metra od krova do plafona.

Za veće razdaljine ili više svetla, VELUX preporučuje nesavitljivi tunel koji se može produžavati sa više tunela, do 6 metara. VELUX svetlosni tunel obično ne zahteva renoviranje ili preuređenje i dopušta stanarima da uživaju u novom iskustvu prirodne svetlosti i sveže prijatne unutrašnje klime unutar njihovih kupatila, hodnika ili drugih tamnih prostorija, odmah nakon ugradnje svetlosnog tunela.

VELUX svetlosni tunel se jednostavno ugrađuje i ima garanciju na 5 godina.