Sa 66 m² u osnovi i drugim spratom od 13 m², ovo potkvolje može izgledati kao “ah, pa ništa posebno”, ali nama, zaljubljenicima u potkrovlje, ovaj prostor predstavlja raj za oči. Za početak, otvoreni raspored i krovni prozori proširuju i osvetljavaju prostor čineći ga mnogo većim. Veliki evropski gradovi imaju veliki problem stambenog prostora, ali sa talentom i domišljatošću, stanovi poput ovog dupleksa odišu dobrim ukusom.  Kao šlag na tortu, ko se može pohvaliti da, u urbanoj sredini, istovremeno ima toplinu kamina i pogled na vedro nebo?

Hajde da pogledamo malo detaljnije ove dobre arhitektonske i dekorativne ideje, a možda neke od njih možemo sprovesti u delo i u svom potkrovlju, kao što je primer bele kuhinje u skandinavskom stilu sa radnom površinom koja ima fantastičnu završnu obradu od belog mermera, ili kao što je ovaj set različitih lampi i sijalica. Naravno, ovo ne mora biti jedina ideja koju ćete iskoristiti – od stola za obedovanje, do stuba u koji staje štošta za odlaganje (ako nemate kamin, drvo za ogrev svakako neće biti opcija) pa do krovnih prozora koji su, pored praktičnih predsnosti, doneli ovom dupleksu novu estetsku vrednost.

Nadamo se da ste uživali u ovom dupleksu i da ste sa sobom, iz ovog bloga, poneli jednu ideju koja vas je posebno inspirisala. Ako je tako, podelite sa nama u komentarima, šta je u pitanju!

Izvor: Delikatessen