Koliko god da volimo leto, kada se spoji par dana sa temperaturom preko 35 stepeni, bez daška vetra, poželimo brzo rashlađenje.

Ne, ne mislimo na sladoled ili limunadu, već rashlađenje u vašem potkrovlju.

Često nas, kada se vratimo kući posle posla, u potkrovlju dočeka topao (zagrejan) vazduh. Obično prvo posegnemo za klimom, kao instant rešenjem.

Međutim, postavlja se pitanje, kako trajno zaštititi svoj prostor od sunčevih zraka tokom leta?

Naš predlog je da ugradite spoljašnje roletne. VELUX spoljašnje roletne smanjuju toplotu i do 94%*.

Ako poželite da se vikendom odmorite uz knigu ili dobar film, ili pak radite od kuće, ove roletne zbog svog kvaliteta redukuju buku, pa možete uživati u svojim aktivnostima u tišini.

Kratak predah tokom dana svima nam je neophodan. Međutim, često od sunca ne možemo oka sklopiti.

VELUX spoljašnje roletne vam pružaju mogućnost potpunog zamračenja prostorije, a ako ipak želite da znate koliko je sati, ostavite ih malo podignute.

Ovakvo okruženje idealno je za san i relaksaciju.

Ne brinite o izolaciji.

Kako su roletne napravljene od čvrstog aluminijuma, vodootporne su i  poboljšavaju izolaciju od hladnoće, ali i zaštitu od provala.

VELUX spoljašnje roletnama možete upravljati na tri načina, a na vama je da odaberete kako vam najviše odgovara:

  1. Osnovna roletna sa ručnim upravljanjem i pozicioniranjem u 2 položaja: otvorenom i zatvorenom

Osnovna spoljašnja roletna sa ručnim upravljanjem može potpuno da se smota gore ili dole, a kada se ne koristi, može ostati skrivena ispod kućišta.

Upravljanje je jako jednostavno. Otvorite prozor i zarotirajte ga za 180 stepeni, a krilo će se automatski blokirati u oklop. Kada zatvarate prozor, roletna će se automatski odmotati. Ako želite da roletnu namotate u gornji položaj ponovo, zarotirajte prozor za 180 stepeni. Čućete zvuk „klik“ i to će vam biti znak da je roletna odvojena od krila.

Moguće je upravljanje sa daljinskim upravljanjem, kao i električnim napajanjem.

  1. Sa daljinskim upravljanjem i električnim napajanjem

Odlučili smo da udovoljimo svima koji žele da roletnama upravljaju iz kreveta. Zato se spoljašnje roletne sa daljinskim upravljanjem i električnim napajanjem kontrolišu preko inteligentnog VELUX INTEGRA® daljinskog upravljača, sa ekranom osetljivim na dodir. On vam nudi niz unapred podešenih programa za svakodnevnu udobnost i poboljšanu unutrašnju klimu.
Takođe, unutrašnja roletna može da se podigne i spusti ručno preko ručke u donjem delu roletne.

Ako nemate VELUX INTEGRA® krovni prozor sa električnim upravljanjem, ali želite unutrašnju roletnu sa električnim upravljanjem, tu je sistem kontrole KUX 100, a više o tome pročitajte na sajtu.

  1. Sa daljinskim upravljanjem i solarnim napajanjem

Imamo rešenje i da ljubitelje ekologije i solarnih sistema.

Spoljašnjim roletnama sa daljinskim upravljanjem i solarnim napajanjem upravlja se isto tako, preko daljinskog upravljača koji se dobija sa roletnama. Ako imate INTEGRA® krovni prozor sa solarnim upravljanjem, takođe možete da koristite inteligentan VELUX INTEGRA® daljinski upravljač sa ekranom osetljivim na dodir, koji ste dobili sa VELUX INTEGRA® krovnim prozorom.

Ovim roletnama možete da upravljate i ručno. Baterija koja se puni solarnim putem ima dovoljno energije za 600 operacija, čak i kada nema direktne sunčeve svetlosti za ponovno punjenje.

Sve VELUX spoljašnje i unutrašnje roletne imaju garanciju 3 godine.

Saznajte više o VELUX roletnama klikom ovde!