Život neće postati bolji slučajno, postaje bolji sa promenama.”

Dođe vreme kada prozori ostare, obično nakon 25 ili 30 godina i to je savršeno vreme da se penzionišu, daju svoj prostor novoj generaciji. Zamena starih prozora danas je veoma laka i brza – za samo 1-3 dana.

Prozori novije generacije su napravljeni da budu energetski efikasniji i mogu vam služiti zaista dugo. U slučaju da ste svoje VELUX krovne prozore kupili pre 2003. godine i zamenili ih za Standard Plus krovni prozor, gubitak toplote će se smanjiti do 60%. Što je još važnije, kada su VELUX prozori ugrađeni sa termo i hidroizolacionim setom BDX garancija na njih je čak 10 godina.

Znate kada su vaši prozori zreli za zamenu jer osećate da dozvoljavaju protok vazduha spolja. Najbolje je zakazati posetu profesionalnog majstora i obaviti zamenu za dan ili dva. Najveći broj ugradnji se može obaviti iz unutrašnjosti stana i nisu potrebne skele ili dodatna odobrenja lokalnih institucija.

Postoji nekoliko mogućih rešenja kada je u pitanju zamena prozora. Moguće je zameniti krovni prozor bez oštećenja unutrašnje obloge. Ako imate stari VELUX krovni prozor, ova opcija može smanjiti vaše troškove i vreme zamene – ne pravite nered u vašem domu.

Druga opcija je zamena prozora kao i unutrašnje obloge – uz bolju toplotnu izolaciju, krajnji rezultat će biti i estetski prijatniji. Zamenom unutrašnje obloge možete zameniti sve stare prozore krovnim prozorima svojih snova. Ovo rešenje je odlično jer nije bitno da li novi krovni prozor ima drugu širinu ili dužinu, zamena će proći bez problema.

Ako ste osoba koja želi da zna više o proizvodima koje kupuje, ili da razmotri različita rešenja, možete probati VELUX virtuelni Showroom– gde ćete imati prilike da vidite različita rešenja u bilo kom trenutku i gde god da se nalazite.

Ako želite da ugradite dodatne prozore u potkrovlju kako biste povećali osećaj prostora i otvorenosti, to se obično može uraditi odjednom, tako da možete udvostručiti dnevnu svetlost u svom domu za samo jedan dan.

Ako odaberete da ugradite na kosini krova VELUX prozore sa gornjim upravljanjem, dobićete odličan pogled na okolinu i biće dovoljno prostora za postavljanje nameštaja ispod prozora. Za sobe sa višim parapetom, izaberite krovne prozore sa donjim upravljanjem jer su ručke postavljene dole kako bi olakšale upravljanje. Za odličan panoramski pogled, izaberite prozore u potkrovlju koji se otvaraju. Moguće je upravljati krovnim prozorom sa fabrički uparenim daljinskim upravljačem.

Važno je da krov mora da bude vodootporan tokom čitave ugradnje i da samo kvalifikovani majstori treba da izvrše ugradnju. Najbolje je ako verujete profesionalcima i možete pročitati recenzije o njima kako biste bili sigurni da su oni najbolji za angažovanje za projekat.

Preporučljivo je da zamenu prozora prati i renoviranje, jer je posle zamene prozora najbolje okrečiti zidove, a uloživši vreme i energiju, vredi učiniti sve odjednom – kreirati svoj najlepši dom koji zaslužujete!

Različito vreme, različiti izazovi: pripremite svoje prozore za vreme koje se stalno menja! Iako krovni prozori ostvaruju snove, način na koji doživljavate život u svom domu zavisi i od dodataka koji vaši prozori imaju, kao što su: Unutrašnje i spoljašnje roletne (velux.rs).

Leti obezbeđuju toplotnu zaštitu, na primer, VELUX unutrašnja Siesta roletna može da smanji toplotu do 40% dok spoljašnja roletna može da smanji ulazak toplote za 93%. S druge strane, efikasna izolacija zadržava toplotu tokom hladnijih sezona – pružajući do 17% bolju izolaciju zimi.

Sve u svemu, zaista preporučujemo zamenu prozora u slučaju da to niste uradili više od 25 godina – to zaista može da promeni kvalitet unutrašnje klime, udobnost i još mnogo toga.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni da kontaktirate VELUX kancelariju svakog radnog dana od 08:00 do 16:30h na broj telefona
011 2057 500
ili
putem kontakt forme.