Pogledajte dobro ovo potkrovlje! Kažite nam (dobro, ne morate da kažete nama, recite sebi) koji kvalitet primećujete? Tačno, pogodili ste: svetlost! I kad kažemo „svetlost“ ne mislimo samo na ovu prirodnu, koja dolazi kroz prozore kojih, uzgred budi rečeno, ima kol’ko hoćete i kol’ko nećete.

Mislimo i na veštačku svetlost koja je obilato dostupna svakoj prostoriji: tamo gde konstrukcija to dozvoljava, postavljeni su lusteri, a u ostalim delovima potrkovlja su postavljene lampe – od stonih do onih koje se kače na zid.

Svetlost u ovom potkrovlju dodatno podržava boja zidova, odnosno boje zidova, koje su svetle i neutralne i kreću se u spektru boja od bele do svetlo sive. Siva boja je toliko svetla da bi se na prvi pogled moglo reći da je u pitanju bela boja i tek kad se malo bolje zagledamo u, recimo, kontrast između nameštaja i zidova, primećujemo da nisu svi zidovi okrečeni belom bojom.

Kad smo već kod nameštaja, odgovorno tvrdimo da je bilo izuzetno lako izabrati boje koje neće narušiti kvalitete ovog potkrovlja, jer su svi uslovi (prirodna, veštačka  i svetlost zidova) bili ispunjeni tako da nijedan komad nameštaja nije mogao zamračiti prostor. Jedino je bilo važno da stil bude sveden, jer samo potrkovlje već ima svoje ukrase (primetite grede i stubove) i da detalji budu diskretni kako bi ostali detalji, uključujući i već pomenute lustere i lampe, došli do izražaja.

Među detaljima se ističe i kuhinjska tapeta, koja pokriva samo deo zida iznad sudopere i, ako nas pitate, predstavclja pravu meru šarenila, spajajući boju zidova, plafona, prirodnu svetlost i svetlost lustera, sa tamnom bojom kuhnijskih elemenata.

Ostale sitnice i krupnice u ovom potkrovlju ne bismo komentarisali. Ne zato što nemamo šta da kažemo, već zato što želimo da vas ostavimo da na miru pogledate fotografije (ima ih tridesetak) i da, bez naših sugestija, sami primetite šta se vama dopada i šta bi, eventualno, lepo izgledalo i u vašem potkrovlju.

Uživajte i javite nam utiske u komentarima! 😊

Izvor fotografija: Delikatissen