Ovaj trend da se od tavana napravi funkcionalan prostor za život, ili makar za određene aspekte života, nastavlja se i ne vidi mu se ni kraja, a ni zamora materijala.

Nas, potkrovljeljupce, to veoma raduje, jer sa novim stanarima dolaze i nove ideje za opremanje potkrovlja, od kojih su mnoge valjane svima nama.

Naravno, ne može sve svakome biti po meri, ukusu i mogućnostima, ali je sasvim izvesno da ćemo u nekom primeru prepoznati svoju inspiraciju.

Zato danas i delimo sa vama selekciju od 30 fotografija dnevnih boravaka u potkrovlju – da biste uživali u dobrim idejama i pronašli neku za sebe 😊

Videćete, biće tu elegantnih prostorija, opremljenih u nešto tradicionalnijem stilu. Biće i minimalističkih potkrovlja koja će, pored svedenog nameštaja, imati samo par originalnih ukrasa. Susrešćete se sa krajnje praktičnim enterijerima, ali i sa onima koji, očigledno, nisu nastali iz potrebe za prostorom, već iz čiste želje za uživanjem.

Mnoga će imati vidljive grede i mnoga će upravo te grede koristiti kao važan dekorativni adut.

Ono što će svim dnevnim boravcima u ovim potkrovljima biti zajedničko je svetlost. Na prvom mestu, mislimo na prirodnu svetlost koja ulazi kroz prozore ili balkonska vrata, ali i na pažljiv odabir boja za zidove; boja i rasporeda nameštaja. Druga osobina koja povezuje ova potkrovlja je toplina koja je, u nekim slučajevima, postignuta kroz pažljiv izbor mekanih tekstila, nameštaja za sedenje, tepiha, ali je u nekim primerima toplina postignuta prosto zahvljujući drvenoj konstrukciji ili nedavno pomenutim gredama.

Uostalom, pogledajte fotografije u nastavku i procenite sami koliko lepote se „odigrava“ u ovim dnevnim boravcima upravo i samo zato što se nalaze u potkrovljima.

A kada za to dođe vreme, iskoristite neku ideju i u vašem domu 😊


Fotografije preuzete sa:  Attic Living Room Ideas