Pogledajmo zajedno ovo potkrovlje koje se, zbog načina na koji su rešene arhitektonske specifičnosti, nameće kao odličan kandidat za  preuzimanje ideja, ili makar za inspiraciju kako da uredimo svoje potkrovlje.

Zidovi, tekstil i aksesoari svojim suptilnim prljavo roze akcentima stvaraju ležernu pozadinu na kojoj jedinstveni dekor i moderan nameštaj podržavaju opušteni duh ovog potkrovlja površine 63 metra kvadratna.

Već smo vam u više navrata naglašavali da su boje izuzetno bitan faktor uređenja svakog potkrovlja i da treba biti veoma pažljiv prilikom odabira boja. Naročito onih koje će biti prisutne u velikoj količini, to jest, na velikoj površini: krečenje zidova ili tapete, veliki komadi nameštaja… Zato je važno da, imajući u vidu njihov značaj, a i neobičnost potkrovlja kao takvih, da birate boje koje će pogodovati svetlosti u prostoru, ali i koje neće, svojim intenzitetom, dodatno praviti vizuelnu buku u prostorijama koje su ili kose ili s gredama ili nemaju prozor na zidu, već imaju krovni prozor.

Ne kažemo da su svetle boje jedino rešenje. Naprotiv! Opcija ima mnogo u spektru boja, samo je važno da znate šta birate, kako birate i kakav rezultat možete, svojim izborom, da očekujete. U ovom potkrovlju, prljavo bela je savršen izbor jer daje i toplinu u nežnost i reflektuje svetlost, a ne pravi vizuelnu buku u ovom prostoru koje je ionako prepuno neobičnosti.

Posebno bismo se osvrnuli na spavaću sobu koja se nalazi na galeriji i na genijalnu ideju da galerijski prostor bude ograničen staklom – od stepenica koje nas u njega uvode, pa do same galerije. Na ovaj način je prirodna svetlost dobila priliku da se proširi po čitavom prostoru, galerija je i bezbednija, a ponovo, nije napravljena vizuelna buka.

Što se tiče kupatila, s obzirom da ono deli sudbinu mnogih potkrovlja, to jest, nema prozor, možemo samo da kažemo da su dizajeri izvukli maksimum svetlosti i osećaja prostranstva u njemu.

Nameštaj i ukrasni detalji možda nekome i nisu po volji, ali ako imamo u vidu da u ovom potkrovlju živi osoba mlađa od 25 godina, verujemo da su relevantna mišljenja i stavovi samo njenih generacija 😊

Uostalom, složićemo se oko jednog: prostor je savršeno iskorišćen i apsolutno je usklađen sa onim što bi se zvala mladalačka estetika 😊

Nadamo se samo da je adekvatno izolovan jer u suprotnom, budući da se nalazi u Švedskoj, zimi se ne bi moglo spavati tik ispod krova.

Izvor: Jurnal de Design Interior