Tokom zimskih praznika, kada dođe vreme da ukrašavamo domove, stanari potkrovlja moraju dodatno da pokrenu svoje kreativno-maštovite točkiće u glavi, jer neretko prostor kojim raspolažemo to zahteva od nas.

Srećom pa imamo prozore koje možemo maksimalno iskoristiti u ove svrhe, i to bez straha da ćemo zauzeti funkcionalan prostor i da će se ukućani sudarati sa dekoracijom sve do 15. januara.

Danas ćemo sa vama podeliti nekoliko ideja koje će vam pomoći da lepše ukrasite svoje krovne prozore, a samim tim i potkrovlje, a vi nam pišite u komentarima koje ideje ste se vi setili.

1.ORIGAMI UKRASI

Kada govorimo o ukrašavanju, origami će uvek naći svoje mesto u našem rečniku. Mogli biste da iskoristite ovu priliku da okupite decu i da ih naučite da naprave lepe ukrase za Deda Mraza. Sigurni smo da će im se svideti ova aktivnost, a vi ćete dobiti origami ukrase, koji izgledaju vrlo dekorativno.

2.KOLAČI KAO DEKOR

Tokom novogodišnjih praznika obično pripremamo bogatu trpezu. Možete napraviti male božićne kolače, koje ćete dekorisati, a onda njima ukrasiti vaš ambijent.

3.KORISTITE SUVO VOĆE I CVEĆE

Pored ukusnih kolača, ne zaboravite na suvo voće i cimet.

Ništa se ne može uporediti s blaženim osećajem kada uđete u kuću i osetite praznične, zimske mirise. Odjednom, stvari su bolje nego što su bile!

Pokušajte da napravite venac od sušenog voća i cimeta i da ga okačite ispred vašeg prozora. Možete koristiti narandže, jabuke, limun, limetu, i bilo koje drugo omiljeno voće.

4.NOVOGODIŠNJI I BOŽIČNI VENČIĆI

Nema Nove godine bez jelke, a venci takođe mogu biti divan dekor u vašem domu. Dodajte ih prozorima ili zakačite na ulazna vrata, oni će oduševiti vaše goste i doneti praznični duh u vaš dom.

5.NAPRAVITE PAHULJE

“Let it snow”, čak i ako nema snega! Ako nemate dovoljno sreće da uživate ​​u beloj zimi, sami napravite pahulje. To je jednostavno i zabavno. Možete ih zalepiti na prozor, a takođe možete da napravite velike bele pahulje koje će biti glavni dekor u vašem domu.

6.STAKLENI ORNAMENTI I ZVONČIĆI

Neka magija počne! Stvorite kapriciozan dekor pomoću staklenih ukrasa, novogodišnjih kugli i zvončića da uveličate izgled vaših prozora.

7.NAPRAVITE JEDINSTVENI KALENDAR

Sat otkucava, dani prolaze i svi nestrpljivo čekaju Novu godinu. Napravite kalendar i stavite ga na prozor. Možete iskoristiti male bele vrećice koje ćete skidati svakog dana do Nove goidne. Stavite ga ispred vašeg prozora i brojte dane lakše.

8.UKRASITE PROZORE TRAKAMA i KUGLAMA

Nikada ne zaboravite ovo, trake su uvek dobre saveznice kada radite na projektu “Novogodišnja dekoracija”. Možete jednostavno da stavite ukrasne trake ili kugle ispred vašeg prozora, ili ih možete koristiti na zavesi, ili učiniti s njima što god da vam je volja – imaće efekta.

9.KORISTITE GRANE

Grane uvek daju zanimljivu i dramatičnu notu. Postavite neku od njih pored prozora i videćete kako lako možete osvojiti srca vaših gostiju.

10.”ZASADITE” ŠIŠARKE

Ovo je jedna od najjednostavnijih i jeftinih ideja za ukrašavanje.

Imate praznu saksiju, malo humusa i šišarke. Potrebno vam je i … 5 minuta. “Zasadite” šišarke i dekorišite saksiju mahovinom. Saksije stavite pored prozora. Takođe, možete da ofarbate šišarke u zeleno i pretvorite ih u male dekorativne novogodišnje jelke!

Izvor: Potkrovlje.ba