Naše navike i očekivanja kada su u pitanju tehnološka dostignuća gotovo uvek okrenuti su ka zapadu. Ništa drugačije nije ni u građevinskoj industriji.

Jedan od lidera u proizvodnji građevinskih materijala koji svojim dobro poznatim imenom uliva sigurnost kod naših potrošača je kompanija Knauf. Pored kompletnog asortimana završnih građevinskih materijala, Knauf je svakako najprepoznatljiviji u gipsu.

Ovog puta posebno ističemo gipsani glet-malter Knauf MP75L.

Ovaj proizvod, sasvim zasluženo, u zemljama EU zauzima 1. mesto kada je u pitanju segment maltera za unutrašnju primenu. U našoj zemlji pozicija je ista, i na to smo ponosni. Koji su razlozi za toliko poverenje korisnika, objasnićemo kroz ilustraciju osobina ovog proizvoda. Teško je odlučiti se kojim redosledom predstavljati osobine jer su sve podjednako bitne, tako da krećemo spontano.

Ubrzani tempo gradnje iziskuje samo najbolje građevinske materijale, brzu ugradnju i laku primenu. Upravo sve to se nalazi u gipsanom malteru.

Pored ekonomskog momenta, koji je na strani ovog proizvoda, važna je i ušteda u vremenu koju opravdava sam naziv proizvoda “gipsani glet-malter”.

Gipsani glet-malter za brži i efikasniji rad

Omalterisane zidove krečno-cementnim malterom potrebno je naknadno gletovati. Međutim, gletovanje je moguće izvesti tek nakon potpunog sušenje maltera, a to je cca. minimum 3 nedelje.

To zahteva i angažovanje molerske ekipe i kupovinu glet mase. Sve ovo ćemo zaobići i sebi olakšati posao ukoliko koristimo gipsani malter, jer se sa njim istovremeno malteriše i gletuje, a pritom nam sve to izvodi jedna ekipa.

Šta sve razlikuje gipsani od Krečno Cementnih (KC) maltera?

  • Podloga za sve

Gips je PH neutralan i kao takav kompatibilan je sa bilo kojim unutrašnjim prajmerom, bojom i lepkom za tapete, disperzivnim i cementnim lepkovima, što ga čini univerzalnom podlogom za bilo koji dekorativni sloj. Takođe je vrlo važno naglasiti da nije podložan stvaranju buđi, što je čest problem kod KC proizvoda u zimskom periodu.

  • Mala potrošnja, bolja zvučna zaštita

Zbog sadržaja perlita, gipsani malter ima znatno manju potrošnju koja iznosi oko 8kg/m²/cm, dok je to kod KC maltera oko 15kg/m²/cm. Perlit ima i još jednu važnu ulogu, a to je poboljšanje zvučne izolacije, koje nikad nije na pretek.

  • Paropropusan materijal i regulator mikro klime

Gipsani glet-malter omogućava disanje zidova, tj. sakupljanje viška vlage iz vazduha, kao i otpuštanje vlage kada je vlažnost u prostoriji smanjena. Na taj način se reguliše mikro klima, što prostor čini ugodnijim za život.

  • Ne stvara prašinu

Istovremeno malterisanje i gletovanje sa usklađenim vremenom obrade nam omogućava da glet masu, dobijenu iz maltera filcanjem, utiskujemo u polučvrstu površinu maltera. Na taj način se dobija idealno ravna i glatka površina koju nije potrebno šmirglati.

Tako se izbegava dodatno stvaranje prašine, skraćuje se vreme izvođenja radova, a kvalitet završne obrade podiže se na viši nivo.

  • Negoriv materijal

Bezbednost je uvek na prvom mestu. Kao negoriv materijal sa svojom A1 klasom negorivosti čini vas i vaš objekat bezbednijim.

  • Elektro neutralan

Zbog svoje elekro neutralnosti, ne privlači mikročestice iz vazduha i samim ti ne zadržava prašinu na svojoj površini.

  • Upotreba gipsanih maltera u kupatilu

Poznato je da se u kupatilima radi hidroizolacija, ma koja vrsta materijala da je u pitanju. Isto je i sa gipsanim malterima. Uz adekvatnu primenu hidroizolacije, gipsani malter je odlična podloga za lepljenje pločica.

Za više informacija o gipsanim malterima i o obukama za primenu kontaktirajte Knauf instruktora Nebojšu Stankovića na:
063 104 65 04