Kako god da ih dekorišete, potkrovljima je svejedno! Ona su lepa, pa su lepa!

Naravno, pod uslovom da poštujete sve njihove specifičnosti – od niskih i kosih plafona, preko izbora pravih kombinacija boja, do potrebe da se ozbiljno posvetite izolaciji krova.

Ipak, iako im je svejedno, postoje stilovi koji su prijemčiviji od nekih drugih. Takav je, recimo, skandinavski, o kome smo vam pisali. Prati ga minimalistički, za njim ide hugu…

A među svima njima, našao se i vintidž ili vintaž. U pitanju je stil koji u sebi sadrži predmete koji su stari, ali nikada neće izaći iz mode. Ovaj stil poklanja pažnju komadima koji su nepravedno zaboravljeni, a kojima je potrebno samo malo dorade i pažnje da bi ponovo zablistali i tako u dom uneli originalnost i jednu posebnu toplinu.

Pored starih komada nameštaja i davno zaboravljenih ukrasa, odlike ovog stila su i upotreba pastelnih boja, koje na ukućane i goste deluju opuštajuće i smirujuće, ali i nežnih, cvetnih dezena, koji prostoru daju pomalo romantičan duh. Ovi dezeni mogu biti prisutni u tkaninama, ali takođe i na vašim zidovima.

Kako?

Pa, kao što ćete videti na fotografijama u nastavku, tako što ćete zidove oblepiti tapetama sa cvetnim dezenom – po vašem izboru, ali poštujući imperativ romantike 🙂
Takođe, vi u vaše potkrovlje možete uneti vintidž stil, tako što ćete udahnuti novi život nekom starom ramu za slike ili okviru ogledala, i tako na malim stvarima proceniti da li ovaj stil „leži“ vama i vašem potkrovlju.

Mi vam savetujemo da se svakako malo informišete pre nego što krenete u „vintidž avanturu“ a sada sa vama delimo fotografije jednog potkrovlja koje je gotovo u potpunosti opremljeno u ovom duhu i ruhu.

Jedini izuzeci od vintidž pravila su kuhinjski aparati, ali čak su i oni estetski bliskiji „starim zanatima“ nego plodovima modernih tehnologija. Ostalo – od drvenog poda, preko nameštaja za sedenje, polica, radne ploče i kuhinjskih i kupatilskih elemenata, pa sve do već pomenutih cvetnih tapeta – sve je obojeno, namirisano i našminkano u vintidž stilu. Toliko je prisutan da ovo potkrovlje ima čak i vinil ploče!!!

Uostalom, najbolje je da sami pogledate fotografije i da takođe sami procenite kako je opremljeno gnezdo pod krovom. A nama, naravno, pišite u komentarima svoje utiske i zapažanja 🙂 Volimo da ih čujemo!

Izvor: Delikatissen