…a niste imali koga da pitate. Evo, sada imate nas.

O policama znamo da su neophodan element svakog doma u potkvolju i znamo da je razloga za to  mnogo. Prvi među jednakima je optimalna iskorišćenost prostora, a ostali se nižu u skladu sa prioritetima ukućana.

Mi ćemo vam sada izneti nekoliko nepobitnih činjenica o policama, a provući će se i poneki savet koji vam može značiti prilikom uređivanja vašeg potkrovlja.

Pragmatičnost je uvek u modi

Zato što je unutrašnja organizacija kuće prioritet kojim se svi vodimo, u manjim prostorijama police nam pomažu da izvučemo što više upotrebljivog prostora, a takođe nam mogu poslužiti da podelimo prostorije na dekorativan i originalan način.

Takođe, koristeći police iskoristićete vertikalni prostor, jer nam one omogućavaju da imamo više prostora do samog vrha zidova, na samim vratima ili u delu kuće s težim pristupom, ali koji ipak može da bude vrlo koristan za ostavljanje stvari koje ne upotrebljavamo često.

Ako su i vama police preko potrebne iz svih gore navedenih razloga, i ako vam je važno da živite u moderno opremljenom stanu, dobra vest je da je 2018. godina polica! U svim oblicima, veličinama, dizajnima i materijalima, originalne police postaju centar prostorija i preuzimaju centralnu scenu na zidovima.
Nama se sviđa ovaj trend, a verujemo da ćete vi prepoznati neku od ideja koje ćemo vam u nastavku ponuditi kao praktičan način da iskoristite prostor u svom potkrovlju.

Originalne metalne police

Taman kad pomislite da je njegovo vreme prošlo, desi se neka promena i metal ponovo postane moderan. Jedan od boljih načina da metalne elemente ubacite u svoj dom jesu upravo police sa metalnom strukturom. Pored toga što su vrlo dekorativne, zbog svoje izdržljivosti su vrlo praktične i mogu da ponesu sve knjige, časopise i teške predmete koje planirate da smestite na njih.

Naime, originalne metalne police mogu čak i postati protagonisti prostora i pretvoriti se u najupečatljiviji dekorativni element, naročito ako ih ofarbate u boju koja će im dati karakter.

Dakle, ako vam je potrebna polica, razmislite o metalnoj, jer su ovakve police vizuelno „lakše“, ne zauzimaju mnogo prostora, a vrlo su otporne na težinu knjiga i težih predmeta.

Još jedna vrlo moderna opcija su police u kojima se kombinuju drvo i metal. Ovakva kombinacija će vam omogućiti da istovremeno dobijete i na prostoru i na toplini ambijenta.

Viseće police

Ove police su polako i nenametljivo preuzele veoma bitnu ulogu u domovima onih koji žele da iskoriste i istovremeno ukrase sve zidove. U obliku rombova, dijamanta, trougla… pored toga što zadovoljavaju estetske standarde, ove police se svojim oblicima prilagođavaju specifičnim potrebama zidova. A ko bolje od vlasnika potkrovlja poznaje te specifičnosti!?

Kladite se na neobičnosti

Još jedan u nizu poželjnih detalja koji treba da se nađu na vašem zidu su neobične i nesvakidašnje police. Hrabrijima među vama savetujemo da zatvore oči i zamisle policu kakvu žele, a pošto je pomoć prijatelja uvek dobrodošla, u nastavku ćemo sa vama podeliti ideju koja je nas naprosto očarala.

Reciklirane police

Ove police su dobrodošle u svim ekološki savesnim i svesnim potkrovljima. Pored ovog faktora, reciklirane police su poželjne jer su pristupačne skoro svima, a moderne su otkako je brikolaž ušao u modu – i tako će sigurno biti još izvesno vreme.

Bilo da ih pravite od gajbica, bilo od starih daski, zid na koji ih stavite će postati centralni element prostorije. Postoji mnogo ideja koje možete pretvoriti u svoje originalne reciklirane police, a mi vam u nastavku ostavljamo ovu:

Police da odvojite prostorije

Ovim policama smo želeli da damo posebno mesto u ovom blogu, jer najposle, njihova uloga  i jeste da prave zasebne prostorije.

Iskoristite biblioteku kako biste stvorili intimniji prostor u dnevnoj sobi ili napravili mali studio u trpezariji. Ako se odlučite za ovakav korak, pored toga što ćete dobiti odvojene prostorije, moći ćete da računate na dodatni prostor za skladištenje stvari.

Police da iskoristite ćoškove

Police su prilagođene prostoru kako bi maksimalno i bez opterećenja ispoljile i svoje, ali i mogućnosti prostora. Kada ih iskoristite da popunite prazne ćoškove, taj prazan prostor postaje i upotrebljiv i zanimljiv.

Mi smo pronašli par ideja i za ovaj tip polica, a verujemo da će vaša mašta dopuniti sve što fali.

Da zaključimo, potkrovlje i police su tandem koji savršeno funkcioniše. Ako, pored ideja koje smo podelili sa vama, vi imate još neki primer, pišite nam! Uvek se radujemo se vašim komentarima!

Izvor: https://www.dicoro.com