Sa kompaktnim dizajnom i pametnom upotrebom prostora, ova udobna kuća od 35m² je savršen primer kako može da se kreira savršena atmosfera čak i u najmanjim prostorima.

Ključ dizajna ovog dupleksa leži u optimizaciji prostora. Svaki kutak je pažljivo isplaniran i maksimalno iskorišćen. Gornji sprat je, na primer, pretvoren u spavaću sobu a otvoreno stepenište koje vodi do nje funkcioniše kao unutrašnji balkon. Ovo genijalno rešenje ne samo da daje osećaj prostranosti, već i stvara jedinstvenu i sofisticiranu atmosferu.

Bela boja igra osnovnu ulogu u dekoraciji ovog mini dupleksa. Izbor svetlih i jasnih tonova pomaže da se vizuelno uveća prostor i pruža osećaj svežine i spokoja. Pored toga, bela je kombinovana sa detaljima od drveta (pod i stepenice), koji čitavom ambijentu daju toplinu i teksturu. Ova kombinacija boja stvara savršenu ravnotežu između skandinavske jednostavnosti i savremene elegancije.

Nameštaj je pažljivo odabran kako bi se prilagodio malim dimenzijama stana. Za početak, iskorišćena je unutrašnjost tog stepeništa sa integrisanim skladištem, odlična ideja za maksimalno iskorištavanje prostora.

Takođe, optimizacija prostora se vidi i u izboru kuhinjskog nameštaja koji ide od poda do plafona. Pored toga, nameštaj čistih i minimalističkih linija je idealan izbor za održavanje harmonije i skandinavskog stila u dizajnu.

Osvetljenje takođe igra ključnu ulogu u ovom mini dupleksu. Prirodno svetlo se maksimalno povećava zahvaljujući velikim prozorima, što sveukupno čini da se stvori osećaj svetlosti i svežine u celom prostoru.

Skandinavski stil se spaja sa savremenim elementima u svakom uglu ovog mini dupleksa. Detalji kao što su tekstil neutralnih tonova sa minimalnim plavim akcentima, dizajnerske biljke u saksijama i minimalistička umetnička dela kombinuju se da bi stvorili estetski ugodno i funkcionalnan ambijent.

Kako se vama čini ovaj dupleks? Iako je malene površine, deluje li vam da je sasvim dobro iskorišćen prostor? Da li ste pronašli neki detalj koji vam može poslužiti kao ideja za vaše potkrovlje? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Delikatissen