Nije nam potreban primer ovog dupleksa da bismo znali da i mali stan, površine manje od 50 m² može biti elegantan, moderan i sofisticiran. Za takav rezultat je najčešće dovoljna pomoć dizajnera enterijera koji ume da dobro rasporedi prostor i da stvori odgovarajući stil.

Ali, pošto primer je već prisutan, hajde da govorimo o ovom dupleksu od 47 m², koji se nalazi u srcu Malmea. Dupleks ima (dupli) koncept otvorenog prostora, to jest, oba nivoa su otvorena, dok su međusbono  spojena stepeništem i ogromnim prozorima koji se otvaraju po sistema giljotine.

Kuhinja u donjem nivou je potpuno “utisnuta” u stan, jer je napravljena u stepeništu koje je kombinacija metala i kovanog gvožđa, a nastavlja se na galeriju na kojoj se nalazi spavaća soba.

Pored svetlosti koja obilato posećuje ovaj dupleks, druga karakteristika koju možemo uočiti je veliki kontrast boja između donjeg i gornjeg nivoa. Za dnevne prostore odabrane su svetle boje i bela, uključujući čak i jednu cvetnu tapetu, a nameštaj je poslužio kao dodatni način da se prostor razveseli. Na primer, žuta sofa i velika kolekcija slika unose šarenilo u dom. Na spratu je atmosfera potpuno drugačija: skoro svei elementi su crne boje, sve je muževnije, sa zlatnim i životinjskim printom detalja.

Sve u svemu, dupleks nam se izuzetno dopao kao primer stana koji ima skromnu kvadraturu, ali funkcionalnost i lepota mu ne nedostaju.

Kako se vama čini ovaj stan? Da li vam se dopada? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Delikatissen