Danas ćemo da se bavimo lepim primerima i dobrim idejama! Naravno, tiču se života u potkrovlju.

Idemo u jedno od onih potkrovlja koje, kad vidite, kažete: pa, OK je. Onda se iznenadite  kada pročitate da ukupno ima samo 35 m² i pomislite da je u pitanju greška jer ovo potkrovlje izgleda kao da ima bar duplo veću kvadraturu.

Eto, to vam je magija dobrog dizajna koja je učinila da svaki kvadratni centimetar doma bude koristan. Renoviranje je izvedeno na savršen način naročito ako imamo u vidu da zgrada datira iz 1905. godine, savremeni profili se mešaju sa originalnim materijalima, u veoma modernoj igri tekstura i tonova.

Na nas je najveći utisak ostavila ideja da se na kosom plafonu u dnevnoj sobi nađe veliki broj krovnih prozora, ali ništa manje se nismo divili ni ovom izloženom zidu od cigle u spavaćoj sobi, ili veličanstvenom kupatilu sa zidovima i podom prekrivenim prelepim kamenim pločicama koje imitiraju moderan sivi teraco.

Dopada nam se i raspored prostora u otvorenoj zoni koji stvara utisak odvojenosti a opet celine i koji dozvoljava svetlosti da cirkrkuliše slobodno čak do spavaće sobe, a opet kuhinja i dnevni boravak su sačuvali svoju autonomiju. Nemamo dovoljno lepih reči za ovaj interesantni detalj u vidu polovine zida koji deluje i retro i oronulo i originalno u isto vreme, a prvestveno ima ovu praktičnu ulogu koju smo upravo naglasili.

Što se tiče spvaće sobe, nama se jako dopala ideja da ona bude odvojena staklenim vratima i da na taj način dobije svetlost iz dnevne zone potkrovlja. Suštinski, ovo je savršeno rešenje za potkrovlje u kome živi jedna osoba ili eventualno par, jer staklo ipak ne dozvoljava potpunu izolaciju.

Sve u svemu, nama se ovo potkrovlje dopalo iz mnogo razloga, od kojih smo vam nabrojali najvažnije. Sada čekamo vas, da pročitamo vaše utiske. Pišite nam ih u komentarima!

Izvor: Apartamento de Planta Abierta