Činjenica je da je 75% zgrada u Evropi energetski neefikasno i da mnogi stanari traže način da na brz i lak način obezbede svoje domove od uticaja hladnih i oštrih zima, ali time samo povećavaju svoje račune za električnu energiju i plaćaju visoku cenu.

Kako da izbegnemo stalno nošenje vunenih džempera unutra?

Šta biste vi uradili da se rešite više slojeva debele odeće koju stalno nosite sve do početka leta? Renoviranje i zamena pojedinih građevinskih elemenata u stanovima i kućama bi mogao da bude način na koji dobijate instant rezultate.

Tržište građevinskog materijala danas nudi različita konstruktivna rešenja koja mogu da vam pomognu da značajno unapredite energetsku efikasnost svojih domova. Postoje razne opcije koje su dostupne svakom budžetu.

Jedan od proizvođača građevinskog materijala uspeo je da približi energetsku efikasnost kroz svoje nove proizvode širem tržištu.

VELUX Srbija je počekom aprila lansirala nove, energetski efikasne krovne prozore u kategoriji Standard Plus sa trostrukim staklom, koji će obezbediti smanjenje gubitka toplote kroz staklo.

Dodavanje još jednog stakla u staklenu konstrukciju, zajedno sa već postojećim ThermoTechnology™ specijalnim, jedinstvenim izolacionim sistemom, čine ove krovne prozore pravim izborom za rešavanje izazova sa unutrašnjom klimom, hladnoćom i toplotom u domovima u potkrovlju.

  • 15% bolja toplotna izolacija
  • Manji gubici toplote zimi, manja potreba za hlađenjem leti
  • Ušuškan prostor bez promaje
  • Manje spoljašnje buke
  • Bolji uslovi za miran san i odmor

Ono što je takođe interesantno jeste da su ovi krovni prozori cenovno pristupačni široj populaciji, po cenama vrlo sličnim krovnim prozorima koji imaju dvostruko staklo.

Ako se odlučite za renoviranje i zamenu krovnih prozora, svakako je preporuka da birajući ove energetski efikasne krovne prozore, obezbedite topli dom u svom potkrovlju dugi niz godina.

Prema analizama Evropske komisije procenjeno je da u Istočnoj Evropi 37% stanovnika održava u svojim domovima nižu temperaturu zimi kako bi uštedeli novac.

Gubitak energije često je uzrokovan odabirom nekvalitetnih materijala prilikom renoviranja.­

Polovina te energije odlazi pravo – kroz prozor, ali i najveće zagrevanje leti zbog staklene površine koja posle emituje tu apsorbovanu toplotu, što stavlja u fokus prozorska stakla.

Odabir dobrih krovnih prozora podići će energetsku efikasnost, smanjiti izdatke, a ujedno poboljšati unutrašnju klimu prostorija vašeg doma u potkrovlju.