Na prvom mestu, želimo da vas podsetimo da je ideja i cilj portala Moje Potkrovlje da svoje pratioce informiše i inspiriše kako da naprave što lepši, prijatniji i što kvalitetniji ambijent u svom potkrovlju. U tom cilju, pišemo vam o raznim temama: od spoljašenje izolacije, preko izbora prozora, krovnog materijala, unutrašnje izolacije, do dekorativnih trikova koji uključuju, između ostalog, i pravi izbor boja, materijala, tekstura za vaš dom u potkrovlju.

Danas sa vama delimo ideje u vidu fotografija koje će vam, makar se nadamo, pomoći da uz minimalno ulaganje, ulepšate i osvežite vaše potkrovlje . Akcenat će biti na detaljima od tekstila, da ne bi bilis amo detalji, za one koji žele da ulože nešto više novca u osveženje doma, daćemo par ideja za tepihe.

U ovom blogu nam je važno da vam prenesemo poruku da se stan može obnoviti bez trošenja silnog bogatstva. Zato, super je to kad napravite neko „dekorativno čudo“ velikim renoviranjem potkrovlja, ali treba biti šmeker pa malim izmenama poput ovih detalja koje ćete videti u ovom članku i sa idejama koje je lako sprovesti u delo, doći do odličnih rezultata i bez potrebe za radovima u kući.

Suštinski, tekstilni detalji će vam biti najbezbedniji izbor, budući da zahtevaju minimalan napor i minimalne novce. Najposle, većina detalja koje ćete videti na ovim fotografijama, može se ručno sašiti ili napraviti.

Što se materijala tiče, budući da se krećemo u eko orijentisanoj eri, prirodni ili reciklirani materijali su najpoželjnija varijanta. Naravno, razlog tome nije samo očuvanje prirode, nego i prijatnost ambijenta, a u slučaju kontakta sa našim telima, prijatnost dodira.

Boje… Boje ovoga puta nisu bitne: od bele do crne, sve su prihvaćene, a jedini uslov je da budu prirodne, to jest, da ne budu digitalne.

Podsećamo vas da su ove ideje samo okvir za ono što biste vi sami mogli da smislite. Nadamo se da ćete ih tako i razumeti i svoje potkrovlje osvežiti nekim detaljem koji baš vama godi.