Danas idemo u jedan omanji dupleks koji je opremljen u skladu sa mogućnostima prostora, ali i kapacitetima vlasnika ovog potkrovlja.

Što se tiče arhitektonskih specifičnosti, ima ih na pretek i uopšte nisu bezazlene 😊Upravo zbog toga je bilo veoma komplikovano i istovremeno neophodno da se iskoristi svaki ugao i svaki raspoloživ centimetar. Jer, za početak, priznaćete da 40 m² i nije neka preterano raskošna površina, a kosine, grede, stepenište i ostale zavrzlame nisu nimalo olakšavale zadatak.

U prizemlju ovog potpuno otvorenog dupleksa nalazi se dnevna ili društvena zona: dnevni boravak, trpezarija i kuhinja sa izlazom na terasu, kao i kupatilo.

Penjući se tim diskretnim stepeništem sa staklenom ogradom dolazi se na drugi sprat, manje površine, ali sa dovoljno prostora za spavaću sobu sa radnim kutkom.

Odozgo, kroz prelepe izložene drvene grede i galeriju, vidi se celo prizemlje. Ispod stepenica su napravili nekoliko pregrada, savršenih za skladištenje, u jednom od njih je drvo za ogrev, a kamin je u cementnoj kutiji, sa upadljivim čunkom u vidu veoma debele metalne cevi, veličanstvenog elementa koji emituje toplotu. Ovaj kamin ima kapacitet da greje celo potkrovlje u zimskim mesecima.

Kuhinjski i hodnički nameštaj, napravljen po meri savršeno, se uklapa u mogućnosti  i estetiku ambijenta, ispunjavaj sve prostorne kapacitete, a na kosim plafonima postavljeni su ugradne lampe koje omogućavaju dobro osvetljenje.

Ovaj veliki trpezarijski sto u tako malom domu nam govori da njegov vlasnik često u svoj dom poziva prijatelje na gozbu 😊 Znate, veoma važno pravilo opremanja svakog doma je da u našim domovima moramo da dekorišemo i opremimo prostor u skladu sa našim životnim stilom i sa našim potrebama. Potkrovlja u tom smislu nisu nikakav izuzetak.

Krovni prozori, providna ograda, otvoren koncept… Sve ovo doprinosi slobodnoj cirkulaciji svetlosti, a svetlost je, da podsetimo, preduslov za zdrav život.

Pored ovog preduslova, izolacija je izuzetno bitan faktor, te se nadamo da je ovo potkrovlje adekvatno izolovano.

Ako jeste, onda se pred nama nalaze fotografije veličanstvenog doma za jednu osobu, sa malo elemenata, ali veoma stilizovan, opremljen sa mnogo pažnje i dobrog ukusa, sa terasom koja ima pogled da se smrzneš, što nadoknađuje mnoge druge površne stvari.

Da li se i vama sviđa ovaj dupleks? Da li biste ga nešto drugačije opremili? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Delikatissen