Koliko puta ste poželeli da ne morate uključivati klimu non – stop u svom potkrovlju? Značilo bi vam da možete malo da zamračite prostorije, a opet da imate i pogled kroz prozor? Potrebno je, naravno, da zaštitite i svoje krovne prozore, kako bi vas što duže služili.

Prvi predlog je redovno provetravanje i pravljenje čuvene promaje. Ovo vam predlažemo tokom jutra, večeri ili noći, jer će se inače tokom dana, prostor samo dodatno zagrejati.

Znamo da se renoviranja i krečenja uglavnom planiraju kada dođe lepo vreme, zato vam savetujemo da pre leta svoje zidove okrečite u što svetlije nijanse. Takođe, ukoliko vam je nameštaj tamniji, prekrijte ga svetlijim prekrivačima, prirodnih materijala. Bilo bi dobro da i zavese budu što svetlije, jer tamne boje privlače sunčeve zrake.

Međutim, i krovni prozori sa spoljašnje strane moraju biti zaštićeni, kako bismo mi unutra uživali, a oni trajali što duže.

Tokom leta, krov se može zagrejati i do 100˚ C, a ovo termičko opterećenje utiče i na krovne prozore. Toplota u vaše potkrovlje ulazi kroz staklene površine i zato je bitno da li puštate da efekat toplotne konvekcije ostane nepromenjen ili ga ipak želite smanjiti?

Spoljne VELUX mrežice smanjuju pasivno zagrevanje i održavaju hladnu, ugodnu temperaturu u vašoj sobi, a istovremeno omogućavaju uživanje u pogledu i puštaju sunčevu svetlost. Vaše potkrovlje će biti hladnije za približno 5° C, a kada je krovni prozor zatvoren, spoljna mrežica pokriva celo okno i na taj način možete da smanjite toplotu i do 76%.

Postavljaju se na spoljnoj strani prozorskog stakla i blokiraju dolazeće sunčeve zrake, pre nego što dopru do zastakljenog dela. One pružaju efikasnu zaštitu tokom toplih talasa, čak i kada je prozor zatvoren, osiguravajući da se soba ne zagreva.

VELUX spoljne mrežice su napravljene od vodootpornog mrežastog materijala do 100% poliestera namenjenog za dugotrajne performanse. Dostupne su sa crnom mrežom (5060) koja je prozirna, smanjuje toplotu i otporna je na UV zračenje i sve vremenske uslove.

Spoljnom mrežicom se veoma lako upravlja. Kod modela sa ručnim upravljanjem sa kukicama, jednostavno otvorite prozor, zarotirajte ga za 180 stepeni i zakačite roletnu na dve kukice na spoljašnjem donjem krilu.

Roletna može da se instalira sa unutrašnje strane i možete da otvarate i zatvarate prozor čak i kada je roletna spuštena.

Spoljne mrežice sa daljinskim upravljanjem i električnim ili solarnim napajanjem kontrolišu se preko daljinskog prekidača koji je isporučen sa spoljnom mrežicom. Ovo rešenje koje vam omogućava da lako upravljate svojim spoljšnjim mrežicama iz bilo kog dela prostorije. Spoljne mrežice na daljinsko upravljanje su kompatibilne sa VELUX ACTIVE kontrolom unutrašnje klime.

Pogledajte sve benefite spoljne mrežice u videu ispod:

Sve proizvode za zaštitu od toplote u potkrovlju možete pogledati
na zvaničnom VELUX sajtu KLIKOM OVDE!