Šarmantno potkrovlje i tu nema spora…

Prostrano, svetlo, vedro i rasterećujuće, a takođe i te kako personalizovano i s karakterom. Kosmopolitski duh ovog stana pod krovom uklopljen je sa određenim rustikalnim notama koje su prisutne prvenstveno u arhitektnoskoj strukturi poktrovlja. Zbog dužine prostorije, dnevni boravak deli prostor sa trpezarijom, kuhinjom i kupatilom. Prostor je razdvojen na tako elegantan i nenametljiv način da stičete utisak da su ove funkcionalne celine oduvek i morale biti upravo ovako podeljene. Ovo potkrovlje se zaista može pohvaliti prirodnim svetlom (pogledajte samo koliko ima prozora, i krovnih i klasičnih), a vlasnici su odlučili da prostor obogate lampicama koje, nalik boho stilu, daju izvesnu notu svečanosti. Čitav prvi nivo podseća na bezazleni nestašluk boho, skandinavskog i rustičnog stila, u kome nijedan nema totalnu dominaciju.

Na spratu je situacija, makar što se mešavine stilova tiče, slična – jedino su kombinacije boja drugačije. Sobe su minimalno opterećene nameštajem, što je i logično, s obzirom da je prostora vrlo malo. Ipak, i u ovakvim uslovima, vlasnici su uspeli da iskoriste sve specifičnosti potkrovlja: kosine, svetlost i mir, i da od drugog nivoa naprave oazu za spavanje, odmor i umni rad.

Reforma u kojoj su vlasnici odlučili da zadrže drvene grede, ali i da u svoj dom unesu elemente skandinavskog i boho stila, dala je kao rezultat originalno potkrovlje u kome se elementi, uprkos raznovrsnosti, savršeno slažu, zahvaljujući hromatskoj jednoličnosti osnove – odnosno kombinaciji bele i braon boje.


Verujemo da su vam fotografije ovog potkrovlja, bolje nego reči, pokazale kako je igra različitih stilova u istom prostoru i te kako moguća i kako je, za savršen rezultat, jedino važno da svaki element dekoracije poštuje pravilo „fer pleja“.

Fotografije preuzete: Interiores Chic