Kuhinja sa ostrvom, otvoreni koncept dizajn, izložene grede, visina plafona 4 metra, krovni prozori, podno grejanje… ovo potkrovlje ima toliko elemenata koji prostor čine posebnim i lepim, a tako svojstvenim potkrovlju, da nam je bilo žao da fotografije ne podelimo s vama.

Za početak, prvi među razlozima što delimo s vama ovaj primer je taj što ovo potkrovlje pripada stambenim prostorima koji su prilično zastupljeni i kod nas. Površina je od 67 m², dakle ni malo ni veliko, enterijer je opremljen jednostavno, u skandinavskom stilu, i po rasporedu je idealno za par.

Posebno nam se dopada igra visina i kosina, sa uglovima koji skrivaju strukturu zgrade i prozorima koji su se otvorili na neočekivanim mestima, na primer, ona mala galerija iznad kuhinje, koja otvara veoma specifičan prostor za uređenje u skladu sa željama i ambicijama.
Kosine sa svojim specifičnostima donose osećaj ušuškanosti koji prostor, u svojim visokim delovima, nema. Nije ni čudo što je dnevni boravak smešten u baš tu zonu – gde se krov spušta do manje od metra.

Grede unose osećaj topline, ali služe i kao podsetnik da je ovo nekada bio star prostor koji je veoma uspešno renoviran i modernizovan.

Prozori, kojih ima raznih – od klasičnih do krovnih – omogućuju ono što je dragoceni potencijal svakog potkrovlja: svetlost i tačka 😊

Ovo potkrovlje nije dom za svakoga, ali ako vam se sviđa onda je dom za čistu desetku, naročito ako se ukloni nameštaj od akrila i nameštaj sa visokim sjajem, zar ne? Možda je, doduše, to sve stvar ukusa, ali nam se čini da bi mat, topla i prirodnog tona, završna obrada imala više smisla.
Šta vi kažete? Kako vam se dopada ovo potkrovlje? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Delikatissen