Ako ste pomislili da je rano za novogodišnju dekoraciju, vi ne spadate u onu grupu ljudi koja “oboooožava” novogodišnje praznike 🙂 A ovaj blog je namenjen upravo ljudima kojima priprema za Novu godinu kreće makar mesec dana ranije.
Pa, evo, mi daje skromni doprinos u vidu Bilo da hoćete da kurasite jelku ili ostatak kuće, jedan od saveta je da pronađete stil koji će odgovarati baš vašem potkrovlju. Iako se trendovi menjaju, stil može da ostane konstanta, a da bi bio konstanta, za početak je važno da ga pažljivo definišete. Mi želimo da podelimo sa vama glavne ideje i osnovne i bitne elemente svakog stila a vi ćete odlučiti šta vašem potkrovlju najviše odgovara.

Skandi dekoracija

Ovo je savremena novogodišnja i božićna dekoracija inspirisana jednostavnim stilom skandinavskih zemalja. Ima dosta bele boje i drveta, a sivi ukrasi su prisutniji negó u ostalim stilvima. Važni su prirodni materijali, kao i tkanine: pamuk, vuna, filc…

Prirodni ili rustikalni trend

Ova dekoracija je inspirisana prirodom, njenim elementima i bojama. Drugim rečima: ima puno drveta i zelenila. Ako bismo tražili jednu reč da opiše ovaj stil ukrašavanja, ta reč bi bila jednostavnost . Ovaj stil je idealan za potkrovlja koja imaju grede ili kose plafone obložene lamperijom. Ako volite zlato, zlatni ukrasi su idealni za ovaj stil jer zlato je takođe deo zemlje, a pomešano sa zemljanim tonovima ravi harmoniju između sjaja i zemlje. Što se tiče tkanina, tu su somot i prirodna vlakna.

Najsofisticiraniji novogodišnji izgled

To je onaj koji ide na luksuz i modu. Bele, bež, srebrne boje ali i druge žive (ljubičasta, lila), biserne i dosta metalik odsjaja. Šljkice, perje i cveće neće biti višak, tako da, ako volite da vam se potkrovlje sija “kao novogodišnja jelka” tokom praznika, tako ga i ukrasite.

Beli Božić

Kako i sama boja kaže, sve je belo. To je glavna karakteristika ovog stila. Eventualno možete dodati neki plavkasti i sivi detalj, a srebro i staklo slobodno obilato koristite.

Razigrani stil

To je ono što deca najviše vole, ali od nje ne odustaju ni mnogi odrasli. To je ona novogodišnja dekoracija koja poziva dete u nama da se poigra mnogo različitih boja i ukrasa i sa figurama koje su neobične.

Tradicionalnost Božića

Za sve pravoslavno-ortodoksne članove naše zajednice ljubitelja potkrovlja, pravilo ukrašavanja Badnjakom i božićnim detaljima (od žita do koštunjavog voća) i dalje važi i na snazi je – iako možda estetski ne deluje kao idealan spoj s nekim stillovima ukrašavanja, sasvim korektno može da se uklopi. Pa, ko voli da spaja moderno i tradicionalno, samo napred!