Danas vas vodimo u jedan dupleks od 80 m² koji se nalazi u prirodi, iako je udaljen svega nekoliko minuta od grada Madrida. Iako je ovaj dupleks bio u dobrom stanju još pre renoviraja, bilo je potrebno promeniti dekoraciju i sekundarne elemente doma,kako bi se umetnička nota vlasnice ovog dupleksa mogla primetiti u celoj kući. Takođe, ono što dom nije imao ranije a sada je primetno jeste veliko prisustvo prirodnih materijala, kao što je drvo, koje je obrađeno rukom te tako lepote zanatskog rada dolaze do izražaja. Pogledajmo zajedno ovaj dupleks, a vi sami kažite da li vam se dopada.

Čim pređete prag, ističe se nepogrešivo obeležje lika i dela umetnice Marte Labrador, obeleženo spokojem, elegancijom i bezvremenošću, prisutno u ovoj kući u kojoj sve govori „mir“. Zahvaljujući ogromnoj svetlosti koja dolazi sa četiri balkona na prvom nivou i sa dva velika prozora na gornjem spratu, ova prostorija e veoma gostoljubiva i poziva vas da otkrijete ostatak doma.

Vrhunac dnevnog boravka-trpezarije ovog dupleksa je mađarski drveni pod, kao i ručno izrađeni elementi plafona koji su napravljeni posebno za ovaj prostor. „Svi ovi ručno izrađeni elementi su ono što projektu daje dodatnu vrednost“, kaže dizajner enterijera.

Takođe, impozantni drveni sto je jedan od ključnih delova ove prostorije jer vlasnica često u svojoj kući okuplja mnoge članove familije i veliki broj prijatelja. Iz tog razloga je bio potreban sto koji je veliki, i koji može da posluži i kao veliko radno područje za Martine nalete kreativnosti. Stolica, u vintaž stilu, sa žutim presvlakama i crnom strukturom, unosi sofisticiranost u ambijent.

Između dva gotovo simetrična balkona postavljen je novoizgrađeni kamin koji je za ovaj projekat ručno izrezbario majstor. Napravljen je od mermera i svojim mekim tonalitetom uklapa se u paletu boja koja pokriva ostale detalje u prostoriji.

Ostrvska kuhinja je napravljena od hrastovine i ima horizontalne i vertikalne plafonske grede koje imitiraju rad starih majstora.

Materijali koji se koriste u ovoj prostoriji potiču direktno iz zemlje i veoma su prirodni: drvo, kamen, glina i biljna vlakna… Osim toga, ceo ovaj prostor odiše harmonijom zahvaljujući rasponu boja i pažljivom osvetljenju, toplom i indirektnom.

Gornji sprat dupleksa, sa kosim plafonima, ima jedan cilj: da vlasnica stana uživa, jer se upravo tu nalazi njena spavaća soba, koja ima mnogo delova koje je dizajnirao dizajner enterijera: noćni ormarić i komoda…

Dugačka osnova koja služi kao uzglavlje kreveta doseže do drugog kraja sobe, gde je postavljen radni prostor. Crno-beli lakirani drveni sto je jedan od omiljenih kutaka u kojima Marta provodi vreme, a posebna osećanja ovaj kutak duguje svetlosti koja se uliva kroz prozor.

Dečja spavaća soba je zamišljena kao velika šuma sa životinjama, na šta podseća prelepi zidni mural koji je sama Marta Labrador ručno oslikala. Pronalazimo i zabavnu strukturu kreveta u obliku kuće i izbor nežnih boja koje stvaraju mirnu i harmoničnu atmosferu koja poziva na odmor.

Za radni sto u spavaćoj sobi izabrana je medijapan koji se savršeno uklapa sa zidom u istoj boji, naglašavajući tako nogicu od punog hrasta koja imitira deblo drveta.

U skladu sa tonovima belog mermera koji se nalazi na podu i zidnim pločicama kupatila, dizajner enterijera je dizajnirao lavabo po meri u ovoj prostoriji kako bi stvorio harmonično okruženje.

Izbor umetničkih dela raznovrsnog porekla su najsjajnije zvezde ovog prostora, što je svakako i očekivano i jasno bez posebnog naglašavanja.

Kako vam se dopada ovaj dupleks? Pišite nam u komentarima, radujemo im se!

Izvor: El Mueble