Već po naslovu možete da pretpostavite o kakvom uređenju se radi, zar ne?!
Skandinavski stil je, dobro pogađate. Sveden u dovoljnoj meri, a ipak ne hladan i bezličan kako se ponekad može desiti kada se prostor opremi u ovom stilu.

Šta su uradili vlasnici? Za početak, izabrali su boju za krečenje svake prostorije i tom bojom su okrečili i zidove i plafon. Tako je dnevna zona svetlo sive boje, spavaća soba za odrasle je tamno sive, a dečja soba je skroz roze boje.

Ovakav izbor stila krečenja već unosi mir i harmoniju u prostorije i istovremeno ostavlja prostor da se prostor ispuni detaljima drugih boja, a da potkrovlje ne deluje prenatrpano. Ovaj efekat je važan za svaki prostor, ali u potkrovljima je posebno naglašen. Zašto? Pa, zato što potkrovlja imaju kosine, grede, krovne prozore, male visine uglova i ostale arhitektonske specifičnosti  koje prostor već čine bogatim  detaljima.

Iz tog razloga, dobro je da sve što se u potkrovlje unese bude odmereno i umereno – baš kao u ovom stanu:
Kuhinja i dnevna soba, svaka na svoj način, ukrašene su komadima nameštaja i detaljima koji čine jednostvnu vizuelnu celinu,  a sveukupnom utisku doprinose i krovni prozori zahvaljujući kojima svetlost neometano prodire u prostor i čini ga ovakvim kakav jeste: lepim, zdravim, lakim i prijatnim za život.

Osećaju prijatnosti definitivno doprinose i drveni elementi – od nameštaja do podova – budući da je prostor u kome ima drveta i zdraviji i topliji. Kad smo kod topline, samo ćemo reći da je, od svih elemenata, kamin onaj na kome najviše zavidimo. Doduše, ne samo zbog topline, već i zbog toplote prostora. A kad smo kod toplote, možemo samo da dodamo da se nadamo da ovo potkrovlje ima dobru toplotnu izolaciju jer ako je faktor izostao… paa, džaba onda svo krečenje!

Kako vam se dopalo ovo potkrovlje? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Delikatissen