Danas vas vodimo u Pariz. Ne na kroasan, niti u šetnju pored Sene (uostalom, u Parizu je danas kiša), vodimo vas danas u jedno potkrovlje. I znamo da vas ovo ne čudi, jer od nas, zaljubljenika u potkrovlje, drugačije putovanje niste ni mogli očekivati.

Pa, hajde da počnemo…

Prvo što nam pada u oči u ovom pariskom dupleksu od 80 metara kvadratnih su sivi tonovi. Iako su zidovi okrečeni belom bojom sivi tonovi, toliko svetli i nežni, kojima je okrečena cigla, dali su ambijenu jednu posebnu draž, eleganciju i nežnost. Ipak, da prostor ne bi delovao sterilno i hladno, potrudili su se narandžasti detalji u vidu jastučića, kao i grede koje su ostavljene u prirodnoj boji drveta. Svetlo sivi tonovi nameštaja dodatno naglašavaju svetlost u ovom stanu, čineći ga vizualno većim.

Dnevna zona je otvorenog tipa i sastoji se od dnevnog boravka, trpezarije i kuhinje s velikim kaminom u središtu prostora koji, na svojevrstan način, služi kao konektor prvog nivoa. Zimi vlasnici uživaju u pucketanju vatre, dok leti ovo područje postaje središnje mesto za druženje uz romantičnu svetlost sveća. Iz dnevne sobe se izlazi na predivan mali balkon s pogledom na pariske krovove i urbano središte grada.

Na spratu se nalazi spavaća soba, malena, svetla, svedena i šarmantna. Uređena je, kao i ostatak ovog potkrovlja, u skandinavskom stilu. I da, uređena je, kao i ostatak ovog doma pod krovom, sa stilom i ukusom.

Kao i uvek, ovaj primer smo podelili sa vama da bismo vas, između ostalog, inspirisali i pomogli vam da svoj dom pod krovom uredite na najlepši mogući način – naravno, kada za to dođe vreme.