Koliko puta vam se desilo da kada prođete pored prozora osetite hladan vazduh kako struji. Nekada čak osetite i jači vetar. Da ne pominjemo to što vam je u prostoriji stalno hladno, pa i ako su radijatori vrući. Zamislite kako je tek u potkrovljima.

Kako sačuvati toplotu i energiju u svom potkrovlju?

Topla kuća, bez promaje, čini boravak u prostoru prijatnijim. Polovina energije izlazi upravo kroz krovni prozor i to zbog odabira neadekvatnog materijala, prilikom renoviranja ili kupovine novih krovnih prozora.

Odabirom pravih materijala, lakše ćete kontrolisati temperaturu, a samim tim i uštedeti na računima za grejanje i uživati u toplom domu. Prilikom renoviranja prostora, važno je izolovati prostor oko prozora kako bi se sprečio protok hladnog vazduha.

Potrošnju energije u Vašem domaćinstvu možete smanjiti primenom mera energetske efikasnosti i odabirom energetski efikasnih tehnologija. Na taj način se ostvaruju finansijske uštede, osigurava se komfor stanovanja i doprinosi zaštiti životne sredine.

Dakle, dobro rešenje bi bilo ugradnja i krovnih prozora koji imaju energetsku efikasnost.

Ugraditi krovni prozor znači i instalirati i povezati čitav niz proizvoda, zahvaljujući čijem sistemu koji zajedno čine, pružaju sigurnost i komfor. Tako da, pored krovnog prozora, tu su i opšivka, termo i izolacioni BDX set, hidroizolacioni BFX set, kao i parna brana.

Krovni prozori vole ’’zubato sunce’’

Iskoristite preostale sunčane dane i sunčeve zrake za besplatno zagrevanje doma. Iako nam dolazi zimski period, krovni prozori će omogućiti više toplote u prostorijama, više nego što će izgubiti.

Prirodno svetlo poboljšava naše zdravlje i pozitivno utiče na naše raspoloženje, dnevni bioritam i imunitet. Istovremeno, prirodno svetlo koje dolazi kroz krovne prozore, takođe omogućuje toplotu, što je prednost tokom hladnijeg perioda.

Pored toga, ono što je jako bitno za kvalitet života, jeste i zvučna izolacija. Mnoge kuće su u neposrednoj blizini prometnih ulica ili gradskih centara, a buka koju stvaraju vozila i ljudi može negativno uticati na osećaj prijatnosti u vašem domu.

Stariji prozori imaju uski profil okna, sa jednostrukim staklom i bez prilagođavanja u zavisnosti od različitih vremenskih uslova, što omogućava da zvuk lakše dopre u kuću.

Moderni prozori imaju više slojeva stakla i čvrste profile, samim tim – izolacija je mnogo efikasnija.

Ušuškan prozor bez promaje, manje spoljašnje buke, manji gubitak toplote zimi, manja potreba za hlađenjem leti – razlozi su zbog kojih je VELUX pre par godina kreirao novu seriju prozora sa energetski efikasnim trostrukim staklom za Uw 1,1 i ThermoTechnology™ izolacionim sistemom.

Ovi energetski efikasni proizvodi su odobreni od Evropske banke za obnovu i razvoj, kao proizvodi čijom kupovinom možete dobiti EU bespovratna sredstva 15 do 20% od odobrene vrednosti vaše investicije, ukoliko ste korisnik GEFF kredita.

Dodatne informacije o ovom proizvodu
možete pronaći na VELUX sajtu klikom ovde!